12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechReacția lui Daniel Constantin după ce ALDE i-a retras susținerea: Multe persoane...

Reacția lui Daniel Constantin după ce ALDE i-a retras susținerea: Multe persoane iau funcții pe relații de prietenie și rudenie. Dacă Grindeanu îmi va cere, îmi voi da demisia

Daniel Constantin a declarat în conferința de presă că nu dorește să înființeze alte partide, așa cum ar fi spus șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Această reacție vine după ce liderii ALDE au decis să nu-l mai sprijine pe Daniel Constantin.

"Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia. Eu îl voi informa pe domnul președinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului și o să îmi exprim și în fața domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează", a spus Daniel Constantin.

Ministrul Mediului a și spus ceea ce l-a deranjat în partid, și anume că deciziile se iau pe seama prieteniilor, iar unele persoane ar lua diferite funcții prin relații de rudenie sau prietenie. Pe de altă parte, Constantin a susținut că nu intenționează să demisioneze din ALDE și să înceapă un nou proiect politic.

"Sunt foarte mulți colegi care mi-au solicitat să pornim un alt proiect politic. Am refuzat această solicitare pentru că nu vreau să dau impresia că am avut un astfel de gând. Am spus de la început: nu vreau altceva decât în ALDE să se respecte legea. Nu vreau altceva decât să ne întoarcem la litera statutului. Ca atare, nu voi face un alt proiect politic. (…) Sunt membru ALDE în continuare, eu nu îmi dau demisia din ALDE și voi susține în continuare Guvernul…

Astăzi avem în continuare a abuzurilor de săptămâna trecută. În legătură cu cele spuse de președintele Tăriceanu, că aș dori să înființez un nou partid cu Victor Ponta sau să-mi inființez gruparea mea politică, nu este adevărat acest lucru, nu vreau să fac aceste lucruri",  a precizat Daniel Constantin.

"Am demonstrat astăzi că nu pun pe primul loc funcția. Pun mai presus oamenii, nu pun mai presus funcția mea… Am observat o altă față a d-lui președinte Tăriceanu. L-am respectat, dar am văzut mari carențe atunci când vorbim de caracter", a mai zis copreședintele ALDE. 

"Problema mea nu era organizarea, ci cum se luau deciziile în partid. Multe persoane iau funcții pe baza unor relații de prietenie și rudenie. Nimeni nu știe cine sunt unele persoane care sunt secretari de stat. Asta e realitatea politică. Nu mai vorbesc despre ținerea de cuvânt", a spus Daniel Constantin.


Co-președintele ALDE, Daniel Constantin, a pierdut sprijinul politic al partidului, după ce Biroul Politic Central al ALDE a luat această decizie cu 86 de voturi pentru și 12 împotrivă. Propunerea a fost făcută de vicepreşedintele Andrei Gerea, scrie Mediafax, citând surse din partid.

Anterior, Digi 24 a transmis că propunerea ar fi venit din partea lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Daniel Constantin va pierde funcțiile politice din Guvern. Astfel, în locul său, ar fi preferată Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul, potrivit surselor politice citate de Digi 24. De asemenea, în locul lui Gavrilescu, ar urma să fie propus Ilie Viorel, liderul senatorilor din ALDE. 

Urmează ca premierul Grindeanu să aibă o discuție cu Daniel Constantin, înainte de a anunța dacă va primi o altă propunere pentru funcțiile ocupate de Daniel Constantin. 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă