6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechReacția lui Victor Ponta, după ce PNL a anunțat că îl va...

Reacția lui Victor Ponta, după ce PNL a anunțat că îl va susține pe Dacian Cioloș să rămână în funcție, după alegerile parlamentare: Decizia tehnocraților seamănă cu cea luată de FSN, în anii ’90

Fostul premier Victor Ponta a calificat, luni, decizia liberalilor de a-l desemna pe premierul Dacian Cioloș drept candidat la șefia Executivului, după alegerile parlamentare din 11 decembrie, drept „o minciună”, precizând că hotărârea este similară cu una care a avut loc în urmă cu 25 de ani, când Frontul Salvării Naționale (FSN) a anunţat că nu candidează, dar până la urmă a făcut contrariul, potrivit Agerpres.

„Dacă nu au pe cine… Acum, sincer, pe cine voiați să pună de la PNL prim-ministru? Pe soțul doamnei Gorghiu? Asta e, au găsit și ei pe cineva, propun…”, a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează decizia PNL.

În opinia acestuia, „este vorba de o minciună”. „Mi se pare că e o minciună și nu întâmplător am comparat cu o perioadă de acum 25 de ani. Și atunci ni s-a spus că e o situație specială — în ’89 — FSN, până la urmă s-au răzgândit și au candidat. Dar atunci, cei care îi încurajau atunci și îi certau pe cei de la FSN, acum, îl susțin pe domnul Cioloș de la FSN. E o minciună, dar, dacă oamenilor le place să fie mințiți, văd că se continuă”, a exemplificat Ponta.

Totodată, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a precizat că politica din România nu se schimbă.


CITEȘTE ȘI: VIDEO. Liberalii au votat, în unanimitate, propunerea Alinei Gorghiu: Dacian Cioloş va fi susținut de PNL în funcția de premier


„În România, politica nu se schimbă – doar oamenii care ieri condamnau ceva azi aplaudă! Și că ceea ce ne indigna acum 25 ani considerăm acum că reprezintă <<soluția morală>> pentru România! Mare blestem și <<ghinion>> pe biata noastră țară”, a scris fostul premier pe Facebook.

În opinia sa, situația dinainte de alegerile parlamentare amintește de anii ’90.

„ În 1990 Dl. Iliescu, Petre Roman și FSN spuneau că îi reprezintă pe <<morții de la Revoluție>>. Azi Dl. Iohannis, Ciolos, Nicușor, Clotilde, PNL și USR (<<aceeași mizerie>>) îi reprezintă pe <<morții de la Colectiv>>. Evident că nu înțeleg și nu accept politica bazată pe tragedia unor oameni nevinovați care și-au pierdut viața fără să aibă nicio treabă cu personaje politice care doar se folosesc cinic de tragedia lor. În 1990 liderii FSN au spus că este doar o soluție de tranziție și că la alegeri oamenii pot vota partide. S-au răzgândit și FSN a devenit Partid; în 2015 Dl. Ciolos și <<tehnocrații>> au spus că reprezintă doar o soluție de moment-evident că s-au răzgândit și vor să rămână la guvernare și după alegeri.  În 1990 cei care nu s-au împăcat cu realitatea prezentată, au avut de-a face cu <<Minerii>>. Acum avem ceva jandarmi care primesc deja ordin să bată niște manifestanți, iar pentru cei care nu sunt fizic în stradă au dosarele penale deja făcute și îi așteaptă după 11 Decembrie lungi și dese drumuri judiciar. Au trecut 25 de ani-dar e clar că în 1990 eram mult mai liberi decât acum. Și măcar toate deciziile (bune sau proaste) se luau în România, nu în altă țară.  În 2016 e posibil să ne fie teamă și să vorbim în limba română ca să nu fim acuzați că suntem <<inculți, hoți, penali, prorusi, antieuropeni, antiamericani, nereformisti, manipulați șamd>>”, a mai susținut el.

Luni, conducerea PNL a votat în unanimitate ca Dacian Cioloș să fie propunerea liberalilor pentru postul de premier. În opinia președintelui PNL Alina Gorghiu, decizia liberalilor este istorică. Ea a arătat că, în următoarele două săptămâni, Consiliul Național se va reuni pentru a formaliza această decizie luată de Biroul Politic Național al PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă