12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechReacția lui Zgonea, după ce Ponta i-ar putea lua locul la Camera...

Reacția lui Zgonea, după ce Ponta i-ar putea lua locul la Camera Deputaților

Victor Ponta a condus un guvern performant, a fost preşedinte al PSD şi este dreptul fiecărui membru al Camerei să acceadă în funcţia de preşedinte a forului legislativ, a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

„Victor Ponta a fost preşedintele PSD, a fost nominalizat pentru funcţia de prim-ministru şi apoi ales de către Parlamentul României pentru funcţia de prim-ministru, un guvern performant şi în cifre şi în statistici naţionale sau internaţionale, dar şi în viaţa de zi cu zi a fiecărui român. A performat acolo unde a fost. În rest, nu pot să comentez, este dreptul fiecărui membru al Camerei Deputaţilor să poată să acceadă la această funcţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia şi-l doreşte pe Victor Ponta la conducerea Camerei Deputaţilor. 

El a subliniat că pentru Victor Ponta, care este trimis în judecată, până când nu are o decizie definitivă de la instanţă funcţionează prezumţia de nevinovăţie. 

Citește și: Valeriu Zgonea cere explicații oficiale cu privire la excluderea sa din PSD

„Eu am spus şi în interiorul partidului, i-am explicat domnului preşedinte Dragnea şi colegilor din Comitetul Executiv că în România democrată funcţionează prezumţia de nevinovăţie pentru fiecare dintre noi. Până nu ai o decizie definitivă fiecare om este considerat nevinovat şi se apără în instanţă, nu în Parlament, nu într-un partid politic”, a spus Zgonea.

Fostul premier Victor Ponta este „cel mai recomandat” pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, a declarat, luni, liderul PSD Liviu Dragnea, la România TV, informează News.ro.

„Am stabilit cu Victor Ponta să ne vedem, după Paşte, şi funcţia de preşedinte de la Camera Deputaţilor, dar şi multe altele. O să convenim şi o să anunţăm şi partidul. Eu nu fac astfel de anunţuri la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru această funcţie. Victor Ponta era un preşedinte mai bun decât actualul preşedinte al României”, a declarat preşedintele Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea: Îmi doresc ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost exclus, miercuri, din PSD, propunerea de excludere din partid fiind făcută de Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu. Zgonea a intrat în conflict cu Liviu Dragnea şi cu restul conducerii PSD după ce Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul „Referendumul”. 

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, preşedintele forului poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal, prin vot secret cu bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparţine preşedintele – în acest caz, PSD.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă