16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechReacția Rovanei Plumb după DEMISIA lui Ponta: Este o retragere TEMPORARĂ

Reacția Rovanei Plumb după DEMISIA lui Ponta: Este o retragere TEMPORARĂ

Preşedintele interimar PSD, Rovana Plumb, a declarat, duminică, că premierul Victor Ponta nu demisionează din funtea PSD, fiind vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului, informează Mediafax.

“Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară”, a spus Plumb, la RTV.

Citește și: Premierul Victor Ponta A RENUNŢAT la șefia PSD. Cum își motivează decizia

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc.

“Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse”, a spus Plumb.

Plumb a precizat că, “fiind vorba de o prelungire a interimatului, conform statutului”, ea va fi preşedinte interimar al social-democaţilor până la următorul congres al partidului, stabilit pentru anul viitor.

“Viitorul congres va fi anul viitor”, a precizat liderul social-democrat.

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de “a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi justifice nevinovăţia, “până la data congresului PSD”, nu va mai candida la nicio funcţie şi va “lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid”.

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă