19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăTechRemus Borza, deputat ALDE, cere suspendarea discuțiilor pe buget, până la 'o...

Remus Borza, deputat ALDE, cere suspendarea discuțiilor pe buget, până la ‘o soluție finală’ la convulsiile sociale din stradă

Deputatul ALDE Remus Borza a cerut duminică, în timpul dezbaterilor din cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe din Parlament, suspendarea discuțiilor pe buget, până la rezolvarea "convulsiilor sociale" din stradă, care "îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat și care pot să degenereze într-un război civil" informează Agerpres.

În timpul dezbaterilor la bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, Remus Borza a intervenit și a cerut suspendarea discuțiilor.
 
"Ne bucurăm că CSM cere cu 20 la sută mai mult decât anul trecut. Problema este dacă vom avea bani. Și asta este valabil pentru toate ministerele.
 
Și aș veni să fac o propunere. În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă astăzi în stradă, noi ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că, până când nu vom avea o soluție finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat și care pot să degenereze întru-un război civil, orice discuție a noastră este de prisos, câtă vreme am plecat de la construcția bugetară pe niște premise care s-ar putea să nu se mai îndeplinească.
 
O creștere economică de 5,2%, adică o creștere a PIB-ului de la 758 la 815 miliarde lei, venituri mai mari colectate la bugetul statului de 254 miliarde lei în 2017.
 
Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun minister și instituție, pentru că în acest an pe fiecare ordonator de credite avem creșteri. De 10 zile, România pierde în fiecare zi câteva miliarde", a spus Borza, care a fost întrerupt de președintele de comisie.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă