9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechRemus Cernea a anunțat că va înființa Mișcarea pentru Oameni, Natură și...

Remus Cernea a anunțat că va înființa Mișcarea pentru Oameni, Natură și Animale (MONA)

Deputatul independent Remus Cernea a anunțat, vineri, la Constanța, că va înființa un partid care se va numi Mișcarea pentru Oameni, Natură și Animale (MONA), formaţiune cu care își propune să intre în Parlament după alegerile din 2016, relatează Mediafax.

"Astăzi anunțăm inițierea eforturilor pentru a înființa partidul Mișcarea pentru Oameni, Natură și Animale, inițialele înseamnă MONA. Uitați de PMP, PNL, PSD, PCR, PDL, inițiale care nu spun nimic, care reprezintă partide neancorate în valori. Construim un partid de la început, cu o fundație solidă în ceea ce privește valorile. MONA poate trimite în foarte multe direcții. MONA este un nume foarte cald de femeie, ne putem gândi și la Mona Lisa și la Leonardo și la creativitatea și geniul acestui mare om, ne putem gândi la căldura acestui nume care transmite o emoție de care e nevoie și în politică”, a declarat Cernea, vineri, într-o conferință de presă susținută la Constanța.

El consideră că în România este nevoie de un partid preocupat de teme de mediu, dar și de problemele animalelor. “În România animalele sunt pe scară largă victimele cruzimii. Tratamentul față de animale în România este unul înfiorător de multe ori, avem aceste tragedii cu câinii comunitari, avem cai bătuți, animele chinuite la grădinile zoologice, delfini morți care se prind în plasele pescarilor la malul Mării Negre, așadar sunt numeroase teme care privesc animalele și credem că este nevoie în România de un partid care pe lângă temele ce privesc oamenii și situația noastră de cetățeni să atingă și teme de mediu, dar să existe o preocupare și față de problema animalelor”, a explicat Remus Cernea.

Deputatul își propune ca formațiunea aceasta să ajungă în Parlament după alegerile din 2016, dar să aibă rezultate bune și la alegerile locale. Remus Cernea dorește ca cel puțin 10-15 persoane din MONA să intre în Parlament, precizând că acest partid este deschis pentru oameni care au fost la “verzi”, vin din zona protecției animalelor, dar și din zona de business – verde.

Deputatul a mai anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din acest ca independent pentru că nu este timp ca până în toamnă să pună bazele acestui partid, precizând că MONA trebuie să fie gata până în 2016. El a menționat că această campanie pentru alegerile prezidențiale îl va ajuta să facă cunoscută noua formațiune politică. “Nu îmi fac iluzii că voi câștiga alegerile prezidențiale, dar sunt o șansă pentru construirea Mișcării”, a mai spus Cernea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă