15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechRevoltă în ALDE Galați. Liberalii cer demisia senatorului Durbacă

Revoltă în ALDE Galați. Liberalii cer demisia senatorului Durbacă

La un an de la înființare, organizația din Galați a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu este pe punctul de a fi desființată, după ce grupul liberalilor reformatori s-a întrunit joi seară și a luat mai multe decizii, printre care și aceea de a-și suspenda activitatea în cadrul organizației până când Biroul Politic Executiv al ALDE va lua mai mai multe măsuri prin care să fie evitate deciziile abuzive ale liderului organizației, senatorul Eugen Durbacă.

Prima dintre deciziile luate de grupul liberal din ALDE Galați este aceea de solicita Biroului Politic Executiv al ALDE și președintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să ia măsurile necesare pentru ca Organizația ALDE Galați să funcționeze în baza principiului parității 50%-50% a deciziilor celor doi copreședinți ai organizației, Cristian Dima, fostul președinte al PLR Galați și Eugen Durbacă, fostul președinte al Partidului Conservator Galați.

O altă decizie luată de liberalii din ALDE Galați este aceea de a solicita Biroului Politic Executiv să retragă decizia de numire a senatorului Eugen Durbacă în funcția de președinte al organizației de la Galați, căruia liberalii-reformatori nu îi mai recunosc calitatea de președinte.

Liberalii îi solicită și direct lui Durbacă să demisioneze de la conducerea organizației după ce la alegerile locale a candidat pentru mandatul de primar al Galațiului, dar a obținut un scor mai mic decât partidul: „Se solicită domnului Eugen Durbacă să își dea demisia de onoare de la conducerea organizației județene ALDE Galați datorită faptului că la alegerile locale a avut un procent mai mic decât cel al partidului”.

Senatorului Durbacă i se mai cere și să își ceară scuze public pentru că fără nicio consultare a exclus din ALDE un membru al grupului liberal care fusese ales consilier în Consiliul Municipiului Galați: „I se cere domnului Eugen Durbacă să își ceară scuze public pentru hotărârea luată unilateral și nelegal din punctul de vedere al Statului ALDE prin excluderea lui Florin Râclea”, se spune în documentul adoptat de grupul liberal.

Ultima decizie luată de membrii grupului liberal-reformator este aceea de a se suspenda din activitatea Organizației ALDE Galați, o separare în fapt, până la luarea de către Biroul Politic Executiv al ALDE a măsurilor pe care le-au solicitat.

Senatorul Durbacă are un CV care începe cu CPEX și se termină cu DNA

Senatorul Eugen Durbacă este, la 72 de ani, unul dintre cei mai controversați politicieni gălățeni. Fost membru supleant al Comitetului Politic Executiv al PCR și absolvent la „Ștefan Gheorghiu”, despre care spune că era „tot un fel de ASE”, s-a afirmat în politica post-revoluționară ca un etalon al traseismului politic, fiind pe rând membru la Uniunea Stângii Democratice – PSM – PDAR – Partidul Democrat de Centru – PDSR – ApR – PD şi PUR/PC. Liberal nu mai fusese până acum.

Durbacă este contracandidatul liderului PSD Galați Dan Nica la titlul de baron al Galațiului, după ce a deținut două mandate de primar al Galațiului și unul de președinte CJ Galați, perioade în care a ctitorit un imperiu imobiliar, cu trei blocuri, patru benzinării, spații comerciale, etc.

Senatorul Durbacă și discipolul acestuia, deputatul Bogdan Ciucă, șeful comisiei juridice a Camerei Deputaților, sunt cercetați penal în dosarul Afacerii „Aviasan”, în care un grup infracțional din care mai făcea parte celebrul fost deputat PDL Mihail Boldea a acaparat prin mai multe falsuri cele 39,6 ha ale fostei Aerobaze „Aviasan” de la Galați , un teren în valoare de 24 milioane euro.

Cu privire la senatorul Eugen Durbacă, procurorii DNA Galați au disjuns cercetările, dosarul fiind trimis în octombrie 2013 la Parchetul General, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute în art.25 Cod Penal raportat la art.132 din Legea nr.78/2000 în referire la art.248 Cod Penal şi art.248 (1) Cod Penal, respectiv instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă