30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechRovana Plumb rămâne preşedinte interimar la PSD. Reacțiile lui Ponta și Iliescu

Rovana Plumb rămâne preşedinte interimar la PSD. Reacțiile lui Ponta și Iliescu

Rovana Plumb rămâne preşedinte interimar la PSD. Ea a fost desemnată, miercuri, în unanimitate, pe Rovana Plumb drept preşedinte interimar al partidului, informează Mediafax.

Rovana Plumb le-a mulțumit, miercuri, colegilor de partid care au participat la ședința Biroului Permanent pentru nominalizarea făcută și pentru încrederea acordată.

”Mă adresez celor peste 700 de mii de membri PSD și milioanelor de simpatizanti. PSD are cea mai performantă guvernare și măsuri economice și sociale, colegii din Biroul Permanent au solicitat continuarea guvernarrii cu Guvernul condus de Victor Ponta alături de aliații noștri, UNPR și ALDE, prin Călin Popescu Tăriceanu și daniel Constantin. La ședinșa Biroului Permanet a participat Gabriel Oprea, care și-a exprimat sustinerea față de Guvernul lui Victor Ponta. Multumesc tututor colegilor mei care au participat la sed BP, pentru încrederea acordata, de a asigura interimatul președinției PSD, până la următoarea reuniune a liderilor politici. În cadrul CEX, vom asculta opiniile fiecaruia din liderii nostri, pentru continuarea Guvernarii”, a transmis Rovana Plumb.

Rovana Plumb a spus că va rămâne în fruntea PSD până la organizarea Comitetului Executiv. Ea a precizat, totodată,  că niciunul dintre colegii de partid nu i-a cerut să renunțe la funcția de conducere de la Ministerul Transporturilor.

”Nici unul din colegii mei nu a cerut sa fac un pas inapoi. Îmi asum responsabilitatea de a-mi depune în fața tuturor colegilor dorința de a continua interimatul ca pres PSD până la organizarea Congresului, care va fi decis de Comitetul Executiv. Nu mi s-a cerut sa renunț la Minister”, a declarat Plumb.

Premierul Victor Ponta a precizat că această decizie arată că PSD este un partid unit. 

Citește și: Ion Iliescu, despre numirea Rovanei Plumb la PSD: Mai feminizăm și noi

Și Ion Iliescu, președintele de onoare a PSD a avut o primă reacție vizavi de numirea Rovanei Plumb la șefia PSD. Fostul șef de stat a declarat că Rovana Plumb este potrivită să ocupe șefia partidului.

””E o femeie cu experienţă, membră de partid veche, a condus organizaţia de femei a partidului un număr mare de ani, ministru (…), mai feminizăm şi noi conducerea”, a declarat Iliescu. 

a spus Iliescu, după şedinţa BPN.

Răspunzând unei întrebări, Iliescu a arătat că Rovana Plumb ar trebui să fie validată ca preşedinte interimar la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.

Ion Iliescu a apreciat totodată că se impune un congres al partidului.

“Asupra datei congresului ne vom sfătui la Comitetul Executiv, e forumul cel mai îndreptăţit să judece”, a menţionat el.

Rovana Plumb se ocupă de conducerea interimară a Partidului Social Democrat, după ce premierul Victor Ponta a renunțat la șefia formațiunii politice. 

Victor Ponta, premierul României şi preşedintele PSD, a anunţat, duminică seara, pe contul său de Facebook că se autosuspendă din toate funcţiile pe care le are în Partidul Social Democrat. Ponta a spus că motivul pentru care a decis să renunțe la conducerea PSD este dosarul penal pe care îl are la DNA și că nu le poate cere altor colegi să se autosuspende, dacă el însuși nu o face. 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă