10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechRovana Plumb a anunţat când se întoarce Victor Ponta

Rovana Plumb a anunţat când se întoarce Victor Ponta

UPDATE 16:38  Rovana Plumb,,preşedintele interimar al PSD: “Pot să vă spun că doar medicii pot decide când domnul preşedinte şi premier Victor Ponta se întoarce în ţară“, a spus Plumb, întrebată de jurnalişti dacă are informaţii cu privire la data de întoarcere în ţară a premierului Ponta.

Premierul Victor Ponta intenţionează să participe, în 11 iulie, la deschiderea punctului de frontieră Nădlac (România)-Csanadpalot (Ungaria), dar prezenţa sa la eveniment este condiţionată de acordul medicilor care îl vor examina din nou săptămâna viitoare.

 

***

Rovana Plumb, președintele interimar al PSD, a declarat marţi seara la România Tv că şeful său direct, Victor Ponta, se va întoarce din Turcia săptămâna viitoare, fără a preciza ziua exactă.

CITEŞTE ŞI  Victor Ponta se operează în Turcia, chiar ÎN ZIUA în care a fost citat la DNA 

 Probabil că se va întoarce în cursul săptămânii viitoare. A spus zilele trecute că îi mai trebuie două săptămâni de recuperare și eu consider că pe primul loc și cea mai importantă este sănătatea“, a mai adăugat Plumb.

CITEŞTE ŞI  SURSE: Ponta se întorce în ţară până în 11 iulie 

Plumb a negat, din nou, zvonurile legate de faptul că  la întoarcere premierul Ponta va negocia pentru funcțiile importante din coaliția de guvernare.
Nu a existat niciun fel de astfel de discuție. Nicio clipă“, a spus ministrul Muncii.

CITEŞTE ŞI  EXCLUSIV. GALERIE FOTO+VIDEO. Dragnea l-a vizitat pe Ponta la spitalul Medipol

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracțiuni, în dosarul lui Dan Șova. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputați, în 8 iunie. În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar, reaminteşte Mediafax.

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă