9 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăTechS-a înregistrat Alianţa Politică Strada. Membrii ei spun că au participat la...

S-a înregistrat Alianţa Politică Strada. Membrii ei spun că au participat la toate protestele începând cu anul 1989

Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada a anunţat, vineri, că a făcut primii paşi pentru înfiinţarea unei formaţiuni „născută din rândul protestatarilor”, prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca actele să fie depuse la Tribunal, informează Mediafax.

“Astăzi, 24 martie 2017, s-au făcut paşi importanţi în vederea apariţiei în scena politică din România a unei noi formaţiuni născută din rândul protestatarilor, prin înregistrarea numelui şi a siglei, urmând ca, în scurt timp, actele să fie depuse la Tribunal.Denumirea acestei formaţiuni este Alianţa Politică Strada, iar membrii săi fondatori sunt câţiva dintre cei mulţi care au participat, zi de zi, la protestele străzii”, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de iniţiativă Alianţa Politică Strada.

Grupul de iniţiativă are în componenţă sa “doar persoane care nu au făcut până acum politică”, potrivit sursei citate.

“Participanţi, încă din 1989, la toate protestele din România, cei ce au iniţiat această mişcare – Alexandra Otilia Tudoran, Fieger Săvulescu, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Şontea, Marin Oprea (diaspora), Lucian Piucă şi Gabriel Florin Haromszeki – au decis ca grupul iniţial, cu denumirea de Partidul Mişcarea Naţională Rezist, ce are foarte mulţi susţinători, să se transforme în Alianţa Politică Strada”, se arată în comunicatul de presă.

Grupul de iniţiativă susţine că “simbolul #rezist aparţine doar Străzii, nu unui partid sau altul”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă