11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechSârbu, primele declarații după retragerea din politică

Sârbu, primele declarații după retragerea din politică

Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat, duminică, despre plecarea sa la Curtea de Conturi, că a amânat acest moment deoarece Victor Ponta avea nevoie de ajutorul său în Senat, însă acum lucrurile sunt pe “făgaşul normal”. 

De asemenea, Sârbu a subliniat că nu a existat vreo neînțelegere între el și Liviu Dragnea. 

“E greu de spus de ce renunţ la politică după 23 de ani. Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte. (…) La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. M-am gândit la acest domeniu nu de acum, din februarie se discută, dar tot am rămas, având Victor (Ponta – n.r) nevoie, am reuşit să ţin grupul compact. (…) Acum lucrurile sunt pe făgaşul lor normal, la Senat nu cred că se poate întâmpla nimic, grupul e clădit foarte bine şi stabil. Altfel nu plecam“, a spus Sârbu.

Citește și: Ponta, dezvăluiri despre retragerea lui Ilie Sârbu

În privinţa lui Mihai Fifor, Sârbu a spus că noul lider de grup va putea să-i preia atribuţiile, chiar dacă la început va fi mai greu, din cauza lipsei de experienţă.

Totuși, Sârbu a subliniat că Fifor a învățat de la el suficiente lucruri în trei ani. 

“Poate la început nu va fi la fel, cum am reuşit eu să ţin grupul în mână, dar e tânăr, are energie, e deştept, nu văd de ce n-ar putea să facă lucrul ăsta, mai ales că în trei ani de zile a învăţat destule lucruri de la mine. Numai dacă eraţi în sală să auziţi cum mă lăudau cei care vorbeau despre activitatea mea şi despre mine, numai din aia are ceva de învăţat”, a spus, zâmbind, Sârbu.

Senatorul a precizat că a dorit să lucreze la Curtea de Conturi pe domenii ce vizează agricultura şi fondurile europene, având în vedere că ştie situaţia de pe vremea când era ministru şi a închis capitolele de negociere cu Uniunea Europeană pe aceste teme.

Citește și: Ilie Sârbu s-a retras din funcția de șef al senatorilor PSD. Mihai Fifor, noul lider

Mihai Fifor a fost ales, duminică, lider al grupului senatorilor PSD, după retragerea din această funcţie a lui Ilie Sârbu, el obţinând majoritatea voturilor colegilor săi şi câştigând în faţa lui Şerban Nicolae.

Mihai Fifor, senator de Dolj, la primul mandat, este preşedinte al Comisiei pentru transporturi din Senat.

El conduce PSD Craiova din 2010.

Fifor a fost propus în această vară pentru postul de ministru al Transporturilor, în locul lui Ioan Rus, însă nominalizarea sa a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, în iulie.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Gabriela Ruse, OUT din turneul de la Antalya

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a avut o confruntare dificilă la turneul WTA 125 de la Antalya (Turcia), unde a fost învinsă în...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă