10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechScandal în fieful baronului Țuțuianu: șeful CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a demisionat...

Scandal în fieful baronului Țuțuianu: șeful CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a demisionat din funcția de secretar executiv al organizației județe PSD după o ceartă cu președintele Comisiei SRI: Mi s-a spus că nu am veleități de om politic

 
Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a demisionat din funcția de secretar executiv al organizației județene a PSD. Retragerea sa s-a produs după un conflict cu Adrian Țuțuianu, președintele filialei locale a PSD, și șef al Comisiei SRI. Demisionarul Oprea a fost anterior șeful SRI Dâmbovița.
„Mi-am depus demisia, se va discuta cel mai probabil în următoarea şedinţă a BPJ al PSD Dâmboviţa. Voi merge şi voi susţine cu demnitate ceea ce am de spus. Nu este cale de întors. Discuţia a pornit de la oameni apropiaţi preşedintelui Adrian Ţuţuianu, care au băgat băţul prin gard“, a mărturisit Oprea, potrivit presei locale. El l-a acuzat pe Țuțuianu că l-ar fi nedreptățit. „Totul a pornit de la niște influențe exercitate, iar dumnealui (n.r. – Adrian Ţuţuianu) nu a avut capacitatea să analizeze cu obiectivitate acele lucruri“, a sunat acuzația lui Oprea.
Oprea a anunțat că nu va demisiona și de la șefia Consiliului Județean, așa cum i-au cerut liderii PSD: „Rămân membru PSD şi nu plec de la CJ decât atunci când mă vor da afară din partid“, a declarat acesta. „Nu pot accepta, la nesfârșit, niște lucruri. Dacă ar fi reale nu aș avea nimic împotrivă. Le-aş putea accepta. (…) Mi s-a spus că nu am veleități de om politic. Drept pentru care, dacă nu sunt om politic mă voi concentra doar pe capabilitățile administrative pe care până acum nu mi le-a negat nimeni. Dacă mi le neagă și pe astea, voi vedea!“ a comentat Oprea.  „Nu am pierdut calitatea de membru de partid, ca să fiu schimbat din funcția de președinte trebuie să fiu întâi dat afară din partid. Ori nu cred că am făcut eu ceva împotriva partidului, iar partidul nu este opera unui singur om. Din câte știu eu este o organizație cu mai mulți membri.“ a mai spus Oprea.
Alexandru Oprea a avut o ascensiune rapidă în PSD Dâmboviţa, fiind desemnat şeful campaniilor electorale pentru alegerile locale şi, ulterior, parlamentare, din 2016, câştigate categoric de PSD. Alexandru Oprea a fost șef al SRI Dâmbovița, administrator public al județului în mandatul anterior, a fost director interimar al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița iar în ianuarie 2017 a fost ales președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă