5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Scandal în PSD după deciziile de la CEx. Conducerile de la...

VIDEO. Scandal în PSD după deciziile de la CEx. Conducerile de la Sectorul 1 şi 5, decapitate. Rizea, şef la Sectorul 5. Reacţia lui Cătălin Ivan. Şova, reprimit în partid. Ce spune Ponta

UPDATE 15:24  Victor Ponta, preşedintele partidului, a scris pe contul său de Facebook, după conferinţa de presă ce a urmat Comitetul Executiv că "am confirmat data de 20-21 martie pentru Consiliul Național, moment în care vom avea de ales președintele, structurile de conducere și departamentele politice ‪#‎PSD‬. Acestea vor lucra la contribuția noastră ideologică la modernizarea societății românești și reprezentarea alegătorilor, proiectul de modificare a statutului PSD, noua strategie și noul proiect politic în perioada 2015-2019."

CITEŞTE ŞI  Cătălin Ivan, despre demiterea de la șefia PSD Sector 1: Sunt supărat, dar şi amuzat. Acum sunt şi mai hotărât să candidez la șefia partidului

UPDATE 14:32  Cătălin Ivan:   Doamna Andronescu a propus schimbarea mea, nu rezultatele la alegeri. La alegeri, 15 organizaţii au rezultate mai slabe decât Organizaţia de la Sector 1. Alte 12 au avut rezultate similare. Nu mai eu am fost sancţionat. Şi pentru că nu am fost de acord cu Liviu Dragnea şi cu Sebastian Ghiţă. Deşi, el nu mai este în partid, prietenia lui cu Ponta, contează foarte mult. Nu a fost nicio judecată. Doamna Adronescu a propus, cu jumătate de gură, nici nu putea să se uite la mine, schimbarea mea. Domnul Dragnea împarte banii în partid. Are un cuvânt greu de spus. Cu domnul Ponta şi cu domnul Dragnea ne vom vedea la Congres. Cu domnul Ponta nu mai am nimic în comun începând de azi. Şi da, sunt şi mai hotărât decât eram că voi candida la şefia partidului.

CITEŞTE ŞI  Cătălin Ivan: În PSD, dacă îl superi pe Dragnea şi te iei de Ghiţă, eşti pedepsit 

UPDATE 14:28  Cristian Rizea: Colegii mei m-au propus în această funcție. Votul de încredere primit din partea colegilor mei este dovada faptului că oricine are dreptul la opinie în PSD. Eu nu am vorbit împotriva nimănui. Eu am cerut respectarea unor principii. Cei care au fost cu gura mare au obținut rezultatele cele mai slabe pentru Victor Ponta, a spus Rizea pentru B1.

CITEŞTE ŞI  Ce spune Cristian Rizea despre numirea la conducerea PSD Sector 5 

UPDATE 14:21  Victor Ponta  În statut vom avea gradele de răspundere care se vor aplica în funcţie de situaţia penală pe care o are fiecare. Toţi ne vom supune regulilor.

UPDATE 14:19  Victor Ponta  Am revocat decizia de excludere a lui Dan Şova. Despre funcţie, vă va spune secretarul general ca să nu greşesc eu. Ne-a demonstrat, în această lună şi jumătate, că vrea să fie alături de noi.

Citește și: Klaus Iohannis şi Victor Ponta, amendaţi de AEP

UPDATE 14:18  Victor Ponta  În acest moment, ca organizare, toată activitatea trebuie repornită în partid. Vom avea, în principiu, o săptămână pentru depunerea candidaturilor şi pentru prezentarea programelor politice.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/c6675a570f9ef1201010fe7894ea090c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE 14:17  Victor Ponta  Dacă la Consiliu aceste propuneri nu vor fi adoptate, atunci partidul îşi va alege alt lider. Mi se pare corect aşa.

UPDATE 14:16  Victor Ponta  Vreau ca statutul să prevadă clar care sunt responsabilităţile noastre, ale fiecaruia în cazurile în care un membru are probleme cu justiţia. Toată lumea şi-a spus punctul de vedere. Nu este un conses pe acest subiect. Vom avea o decizie finală la Consiliul Naţional. Oamenii spun că guvernăm bine, dar mai spun că avem probleme de integritate. Nu doar noi. Deci, trebuie să le arătăm oamenilor că ne interesează ce spun.

UPDATE 14:14  Victor Ponta20 şi 21 martie, Consiliul Naţional al partidului. Se va alege preşedintele, vicepreşedinţii, precum şi modificarea Statutului, dar şi alegerea echipei cu care PSD va merge în confruntările electorale în perioada 2016-2019.

UPDATE 14:12  Victor Ponta: Vrem continuarea procesului de descentralizare şi aprobarea masterplanului pe transport, aşa cum a fost aprobat de Uniunea Europeană.

UPDATE 14:10  Victor Ponta: Vom continua măsurile de creştere a locurilor de muncă în mediul privat. Vrem ca creşterea economică să fie resimţită de fiecare cetăţean. 

UPDATE 14:09  Victor PontaVom merge luni în Parlament, atât premierul cât şi miniştri. Propunem schimbarea lucrurilor în Parlament. Adică, luni şi marţi lucrări în comisii, miercuri şi joi, activităţi în plen.

UPDATE 14:08  Victor PontaVom reacţiona rapid şi transparent atunci când vor mai fi cereri ale justiţiei pentru ridicarea imunităţii

UPDATE 14:07  Victor Ponta: Am discutat despre legile electorale, despre diapora şi despre cum se va desfăşura activitatea în Parlament.

UPDATE 13:53  Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, vineri, la Sinaia, dizolvarea conducerilor organizaţiilor de partid de la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Dan Tudorache a fost numit preşedinte interimar la Sectorul 1, iar Cristian Rizea, preşedinte intermarimar la Sectorul 5.

UPDATE 13:46  Dan Şova, proaspăt exlus din Partidul Social Democrat, va fi reprimit în partid. Şova îşi va recăpăta funcţia pe care a avut-o înainte de excludere.

*** 

Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, susţine că propunerile făcute de Victor Ponta privind modificarea Statutului PSD prin care să fie sancţionaţi membrii de partid care au probleme cu Justiţia sunt în afara Constituţiei atât timp cât nu există o hotărâre definitivă şi irovocabilă a vreunei instanţe. "Este o greşeală de expresie sau de exprimare pentru că noi, PSD, nu ne putem substitui Justiţiei”, a precizat şeful CJ Constanţa.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/8cb28c374667356d7fb67cb485d9b636/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Nicușor Constantinescu a mai spus că asemenea propuneri sunt neconstituţionale."Nu poţi să propui tu în partid să condamni un om, să-i iei dreptul de a fi membru de partid fără ca instanţa să se fi pronunţat definitiv şi irevocabil asupra vinovăţiei unui cetăţean”, susţine Constantinescu.

CITEŞTE ŞI  SURSE: Dan Şova, reprimit în PSD. Ce funcţie va ocupa

Cât despre problemele de imagine pe care le pot creea membri de partid care au probleme în justiţie, şeful CJ Constanţa a declarat că aceste lucruri sunt reglementate de vot şi de cetăţeni. "Există principiul de nevinovăţie, pe care cu toţii ni-l dorim, adică acela că doar după ce eşti condamnat defintiv şi irevocabil trebuie să suporţi atât lipsirea de libertate, cât şi lipsirea de alte drepturi şi libertăţi, care înseamnă inclusiv aceea de a fi membri ai unui partid politic. Noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabileşte Constituţia”, a mai spus președintele CJ Constanța, informează Mediafax.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă