15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechScandal între politicienii maghiari din Transilvania

Scandal între politicienii maghiari din Transilvania

UDMR Covasna îi acuză pe reprezentanţii filialei Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) că induc în eroare oamenii, cărora le spun că este un singur candidat maghiar la prezidenţiale, fără a preciza că strâng semnături pentru propriul candidat, Szilagyi Zsolt, transmite Mediafax.

Într-un comunicat de presă transmis duminică, UDMR Covasna susține că reprezentanţii filialei PPMT le spun cetăţenilor că doar un singur candidat maghiar participă la alegerile prezidenţiale din acest an, fără a preciza că strâng semnături pentru propriul candidat, Szilagyi Zsolt.

Preşedintele executiv al UDMR Covasna, Gruman Robert, consideră drept "revoltător" ceea ce se întâmplă.

"Este ruşinos că un partid politic maghiar se coboară la un asemenea nivel, dorind să se afirme prin minciună şi prin inducerea în eroare a cetăţenilor. PPMT a dovedit deseori că este incapabil să se afirme prin mijloace cinstite, dar aceasta le depăşeşte pe toate", spune preşedintele executiv al UDMR Covasna.

Liderul PPMT Covasna, Benedek Erika, respinge acuzațiile, spunând că este vorba despre ”un fel de diversiune din partea UDMR”.

Reprezentanţii UDMR şi PPMT din Covasna au început, luni, campania de strângere a semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturii lui Kelemen Hunor, respectiv a lui Szilagyi Zsolt la alegerile prezidențiale. 

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă