20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechSchimbarea la față: Constanța intră în era noului PSD

Schimbarea la față: Constanța intră în era noului PSD

Municipiul Constanța este condus, de ieri, oficial, de Decebal Făgădău. O parte din consilierii locali de pe vremea lui Radu Mazăre sunt în continuare în aceleași poziții.

„Republica Mazăre“ a luat oficial sfârșit, ieri, în Constanța, când noul primar ales a depus jurământul. Decebal Făgădău, PSD, fost viceprimar în ultimii șase ani, dar și primar interimar în ultimul an, va conduce orașul. Majoritatea din Consiliul Local va fi asigurată cu ajutorul Partidului Mișcarea Populară, care are trei consilieri. ”Sunt onorat să fiu cel de-al 55-lea primar al municipiului Constanța. Așa cum am jurat, așa îmi voi încheia mandatul, în interesul locuitorilor municipiului Constanța. Dincolo de fierbințeala campaniei electorale, care se va stinge, sunt multe de făcut în orașul nostru”, a spus acesta.

PSD a reușit, ieri, să-și impună și viceprimarii pe care și-i dorește, semn că alianța cu PMP din Consiliul Local funcționează fără probleme. O singură mică observație: unul dintre viceprimari a obținut 15 voturi pentru și 10 împotrivă, celălalt 16 voturi pentru și 9 împotrivă. Fiind vorba despre un scrutin secret, nu se știe dacă a fost o greșeală sau intenționat. Noii viceprimari sunt Costin Răsăuțeanu, care a ocupat această funcție și în ultimii ani, și Dumitru Babu, un om de afaceri.

Există, în noua structură a Consiliului Municipal Constanța, și oameni noi, dar și unii care au făcut parte din administrația Mazăre. Mircea Dobre, fondatorul firmei care îi poartă numele și care a distribuit lapte și corn în județ mulți ani, face parte din consiliu. Valentin Pârvulescu este un alt consilier vechi și nou. Acesta conduce societatea Marina Tomis Management, care este antreprenorul general al proiectului Marina Tomis, în care este implicat și Valentin Gheorghe Ionescu, coleg cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, cercetat alături de aceștia de către DNA. PSD a apelat chiar la resursa de cadre a PP-DD, de unde l-a cooptat pe fostul și actualul consiler local Dede Perodin.

Unul dintre viceprimarii Constanței, Dumitru Babu, are o declarație de avere interesantă. Acesta declară că deține trei terenuri intravilane și trei case, în Constanța și București, ceasuri și bijuterii personale de 30.000 de euro,  200.000 de lei cash, dar și că a împrumutat cu 830.000 de lei și 497.000 de euro mai multe firme și persoane fizice. Pe de altă parte, are datorii de 525.000 de euro și 577.000 de lei, la bănci și persoane fizice. Una dintre datorii, de 400.000 de lei, a fost făcută anul acesta și este scadentă tot în acest an. Conduce o mașină de lux, înmatriculată probabil pe firmă, iar în declarația de avere a notat că deține un Matiz. .

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă