8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechȘedință de urgență la liberali după eșecul la moțiune de cenzură. Ce...

Ședință de urgență la liberali după eșecul la moțiune de cenzură. Ce decizie MAJORĂ au luat

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a declarat că liberalii au luat decizia de a refuza să se așeze la masă cu cei patru lideri de partide politice deoarece, susține liderul liberal, "PSD nu se toate schimba".

"Astăzi, în şedinţa pe care am încheiat-o, am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greştit, până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România şi anume Victor Ponta", a spus Alina Gorghiu, după şedinţa comisiei de unificare a PNL", a declarat Gorghiu.

Liderul liberal a amintit că "moţiunea de cezură depusă şi susţinută de PNL a venit pentru a susţine nişte valori, nişte principii, nu a fost susţinută din oportunitate de calcul politic, iar lucrul acesta din păcate se pare că PSD nu îl pricepe. Ponta va fi la guvernare câtă vreme cei trei lideri ai partidelor vor susţine această formulă de prim ministru compromis, inculpat, trimis în judecată. Le mulţumesc colegilor care au fost prezenţi la moţiunea de cenzură, celor care au fost la protestul organizat de noi în ciuda vremii nefavorabile". Gorghiu a precizat că din discuţiile cu jandarmeria a aflat că la mitingul de protest organizat de PNL au fost prezenţi 12.000 de oameni.

Vasile Blaga a adăugat că această moțiune trebuia depusă de PNL încă din momentul în care Ponta a fost trimis în judecată. "Scopul acestei moțiunii a fost de a arăta lumii că Ponta nu are interlocutori. Le mulțumim celor care au venit la miting în ploaie și să le cer scuze că nu am putut veni între ei, dar așa au fost organizate lucrurile în Parlament. Vom sta la masă alături de cei patru doar când vor înțelege", a declarat Blaga care a precizat că votul prin corespondență este o restanță care trebuie rezolvată în Parlament.

"Această moţiune de cenzură trebuia depusă obligatoriu după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată. Nu am făcut o marotă împotriva lui Victor Ponta. Moţiunea a avut misiunea de a limpezi apele şi am văzut cu toţii cine îl spijină pe dl Ponta, cine sprijină acest drum greşit al României, cine sprijină un premier care nu are cu cine să discute. Acesta a fost rolul moţiunii. Ne bucurăm că am obţinut un număr mai mare decât al semnatarilor şi anume 207", a adăugat Blaga.

știre în curs de actualizare

 

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă