12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechȘeful Fundaţiei Mişcarea Populară Bacău, demisionează din funcție

Șeful Fundaţiei Mişcarea Populară Bacău, demisionează din funcție

Mihai Platon, coordonatorul Fundaţiei Mişcarea Populară Bacău, își anunță demisia din această funcție, în solidar cu președintele FMP, Marian Preda, el arătând că membrii fundației au încercat să facă ”un partid altfel”, însă din păcate nu au reușit, potrivit Mediafax.

Citește și: Marian Preda pleacă de la șefia Fundației Mișcarea Populară

”Subsemnatul Mihai Platon în calitate de Coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară Bacău demisionez din această funcţie. Această demisie este transmisă în solidar cu Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară D-l Profesor Marian Preda. Plec din fruntea Fundației la nivelul judeţului Bacău cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România. Mulţumesc colegilor care au crezut în principiile Fundaţiei, dar din păcate acestea nu se doresc aplicabile în Partid. Am încercat să facem un Partid ALTFEL dar din păcate nu am reuşit. Nu voi abandona lupta şi voi continua în Partid şi în societatea civilă, pentru a duce mai departe ideile şi principiile care mă animă”, se arată în declarația lui Mihai Platon.

Marian Preda a anunțat că, din motive personale, și-a depus marți demisia din funcția de președinte al Fundației Mișcarea Populară, precizând că pleacă din această funcție cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

Primul congres al PMP a ales, sâmbătă, conducerea partidului. Astfel, președinte al formațiunii a fost aleasă Elena Udrea.

De asemenea, au fost aleși membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi, între cei care vor lipsi din conducerea partidului numărându-se Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

Secretarul general al PMP a fost ales Cristian Petrescu, care va fi ajutat de cei doi secretari generali adjuncţi: Sergiu Diacomatu şi Gelu Vişan.

De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţii PMP care vor avea alocate domenii de activitate: Ştefan Vlaston (Strategii şi relaţii politice), Marin Anton (Politici publice), Nicolae Ivăşchescu (Resurse umane), Florian Staicu (Comunicare şi imagine), Gabriel Berca (Administraţie), Florin Secară (Relaţii cu mediul de afaceri şi patronate), Petru Movilă (Relaţia cu societatea civilă şi sindicatele), Eugen Tomac (Românii de pretutindeni), Cristian Preda (Relaţii internaționale).

Totodată, au fost aleşi nouă secretari executivi ai partidului, membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate şi cei ai Comisiei Centrale de Cenzori.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul, în persoana Elenei Udrea, afirmă, potrivit RFI, Teodor Baconschi, membru al PMP, menţionând că la Congresul formaţiunii intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi", ca la PDL, şi că pe termen scurt va sta în banca sa şi va observa.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă