18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Șeful PSD, Liviu Dragnea, îl critică pe Tudorel Toader pentru că...

VIDEO. Șeful PSD, Liviu Dragnea, îl critică pe Tudorel Toader pentru că nu i-a demis pe Kovesi și Lazăr: Am o oarecare dezamăgire. Eu nu îmi asum decizia ministrului Justiției

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a declarat dezamăgit de decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a nu-i demite pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Întrebat de jurnaliști la sediul PSD dacă coaliția de guvernare PSD-ALDE își asumă decizia lui Tudorel Toader, Dragnea a afirmat: „Eu nu mi-o asum”.

„Eu am spus în toate aparițiile publice că voi susține decizia ministrului Justiției, dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susțin. Așteptam ori o argumentație pentru revocare, ori pentru menținere. Din păcate, nu am ce să susțin și trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire”, a spus șeful PSD.

Totodată, el a mai precizat: „ Dacă m-ar fi chemat dl. Tudorel la MJ, mă duceam”, cu referire la prezentarea concluziilor raportului.

Totodată, șeful PSD a afirmat că așteaptă ca ministrul Justiției să vină cu pachetul de legi.

„Rolul dl. Toader este să promoveze, în Parlament, o largă dezbatere pe tema Justiției. Aștept pachetul de legi cu interes”, a mai spus el.

 Întrebat dacă consideră că Tudorel Toader ar trebui să demisioneze, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu. Îi doresc foarte mult succes la Ministerul Justiției”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că nu îi va revoca din funcție pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, ca urmare a anchetării modului în care a fost elaborată Ordonanța 13, însă că le va evalua „atent” activitatea.



„Ceea ce considerăm oportun, în sprijinul exigențelor statului de drept, este instituirea unei atente monitorizări a activității procurorilor DNA, DIICOT, PÎCCJ, o autoritate pe care trebuie să o exercite ministrul Justiției, pentru identificarea modului în care, pe viitor, procurorii să respecte limitele de competență, în acțiuni de natură să pună în pericol democrația. Această monitorizare se va exercita ca un mecanism care să dea eficiență prevederilor art 132, alineatului 1, de exercitare a ministrului Justiției asupra procurorilor (…). În acest context, am apreciat că, în acest moment, nu este oportună declanșarea mecanismului de revocare a procurorului general și a procurorului șef al DNA”, a spus Tudorel Toader.



Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi dimineață, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) nu e reprezentată de procurorul Mircea Negulescu sau de procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice.

 „Ca lupta anticorupţie să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcţioneze foarte bine, dar mecanismele nu stau şi nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentat de dl. Negulescu sau de dna Kovesi, ci este o instituţie care trebuie să funcţioneze dincolo de anumite persoane fizice”, a declarat Sorin Grindeanu, joi dimineața, înainte de un eveniment organizat de Aspen România.

Totodată, șeful Executivului a precizat că a înțeles „foarte bine” argumentele prezentate de ministul Justiției în raportul de miercuri.

 

Pe aceeași temă: 


 

Reacția principalilor lideri politici, la decizia ministrului Justiției de a nu-i revoca din funcție pe Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi. Traian Băsescu: A fost un discurs de slugă. Alina Gorghiu: Zi de doliu pentru Tăriceanu. Premierul Grindeanu atenționează că lupta anticorupție „nu stă sub semnul unui nume” 

Șeful Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a nu-i revoca pe procurorul general al României, Tudorel Toader, și pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, „îi dă încredere că funcționarea Justiției va reveni la normele statului de drept”. Și reprezentanții altor partide, printre care șeful PMP, senatorul Traian Băsescu, senatorul PNL, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, au reacționat, după anunțul ministrului. Totodată, președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu și procurorul general Augustin Lazăr au luat act de concluzia evaluării.


 

 

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă