15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechSCANDAL în PNL Gorj: Dian Popescu și-a dat demisia din partid. De...

SCANDAL în PNL Gorj: Dian Popescu și-a dat demisia din partid. De ce îl primește ALDE și ce spun liberalii

UPDATE: Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că îl acceptă pe fostul liberal Dian Popescu în formaţiunea sa şi a precizat că senatorul nu este condamnat definitiv, astfel că are dreptul la prezumpţia de nevinovăţie.

Citeşte şi: Dian Popescu, acceptat de Tăriceanu în ALDE

—–

Senatorul Dian Popescu a demisionat din PNL, pentru a se înscrie în formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, pe motiv că în orgnizaţia PNL Gorj sunt oameni care “nu au nicio legătură cu liberalismul”. Pe de altă parte, Biroul Politic Județean al PNL Gorj a transmis că PNL a propus excluderea senatorului, pe motiv că “nu corespunde criteriilor de integritate” ale partidului. 

 “Am fost timp de 25 de ani membru al acestui partid, dar în acest moment nu mai pot fi complice la fesenizarea partidului, impusă de oameni care nu au nici o legătură cu liberalismul. Timp de 25 de ani am luptat în județul meu, Gorj, pentru ideile liberale. Acum, PNL Gorj este condus de foști membri ai PSD și PPDD, printre care un personaj care în 1990 ataca pe postul național de televiziune manifestația din Piața Universității și făcea propagandă cripto comunistă. Este o rușine!”, a susţinut Dian Popescu, motivându-şi demisia din PNL.

Citeşte şi: Senatorul Dian Popescu a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar de abuz în serviciu

Potrivit unui comunicat de presă, senatorul a declarat că  gruparea ALDE reprezintă singura modalitate prin care îşi poate respecta “ideile liberale pentru care a luptat două decenii”. 

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal, excluderea senatorului Dian Popescu s-a făcut la propunerea Biroului Politic Judeţean al PNL Gorj, astfel că demisia lui Popescu a “survenit după ce a fost exclus din partid”.

Mai mult, PNL precizează că senatorul nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, din cauză că a fost condamnat pentru fapte de corupție, motiv pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj.

Dian Popescu a fost ales senator, în 2012, pe listele USL, din partea PNL. 

În 2014, el a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar de abuz în serviciu. Popescu a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu alături de un primar al unei comune din Gorj.

 

 

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă