7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechPARTIDUL PENALILOR. Inculpatul Niculae Bădălău este noul președinte executiv al PSD. Protejatul...

PARTIDUL PENALILOR. Inculpatul Niculae Bădălău este noul președinte executiv al PSD. Protejatul condamnatului Dragnea e poreclit baronul-Ficățel

Senatorul Niculae Bădălău a fost ales cu unanimitate de voturi, în cadrul CEx al PSD, în funcția de președinte executiv al partidului, deși este urmărit penal pentru trafic de influență pentru că ar fi oferit bani unei procuroare să îi închidă un dosar de spălare de bani.

În doar o lună, Nicolae Bădălău bifează cele mai importante momente din cariera politică: coordonatorul campaniei electorale PSD, vicepreşedinte al senatului României şi preşedinte executiv al celui mai important partid din România.

”Este o funcție care impune o seriozitate maximă, o mare responsabilitate pentru proiectele pe care partidul le-a propus, pentru programul de guvernare, pentru români. Am fost ales cu unanimitate de voturi în funcția de președinte executiv al PSD în cadrul Comitetului Executiv de astăzi, la propunerea lui Liviu Dragnea”, a declarat pentru AGERPRES senatorul Niculae Bădălău, președinte PSD Giurgiu.

Senatorul Niculae Bădălău este șeful baronilor PSD din sud-estul țării, poreclit baronul-Ficățel din cauza dosarului penal în care este acuzat că a luat șpagă carne de pui pentru a o da mită în alegeri, susţine B1TV. El este acuzat, pe lângă trafic de influență, de faptul că ar fi protejat interesele unei firme implicată în evaziune fiscală prin demersuri făcute la nivelul conducerii ANAF. A fost pus sub acuzare în 2013, iar ancheta nu a fost încă finalizată.


MAFIA CĂRNII: Cine sunt protejaţii senatorului PSD Nicolae Bădălău, învinuit de trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro. Detalii aici.


Senatorul Niculae Bădălău a fost condamnat, în 1988, la un an de închisoare cu executare la locul de muncă, după ce a furat patru saci cu grâu. El a fost graţiat de Nicolae Ceauşescu, decizie prin care i-a fost şters şi cazierul. Detalii aici.

În 1988, Niculae Bădălău era un tânăr inginer agronom. În momentul în care a fost prins de poliţie cu cei patru saci de grâu furaţi, tânărul şi-a recunoscut fapta. În rechizitoriu, procurorul de caz a menţionat: “Profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de Receptie Malu Spart, a sustras 4 saci cu grâu  pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei”.

Bădălău a fost condamnat de către tribunalul comunist la un an de închisoare cu executare la locul de muncă. El a reuşit să obţină astfel pedeapsa minimă, după ce avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor. Bădălău a declarat în faţa instanţei că regretă furtul comis. Norocul său a constat în faptul că în anul respectiv Nicolae Ceauşescu a împlinit 70 de ani, prilej cu care fostul dictator a decis să amnistieze toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de 10 ani. Amnistia i-a şters actualului lider PSD tot cazierul, motiv pentru care acesta a putut să fie în ultimii ani subprefect, prefect, deputat şi senator de Giurgiu.


Curriculum vitae

Niculae Bădălău s-a născut la 8 decembrie 1960 în localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu. Senatorul este absolvent al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și al Facultății de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. La cursuri de specializare a menționat în CV: Școala Națională de Studii Politice și Administrație — Facultatea de Administrație Publică — Masterat — ‘Guvernare modernă și dezvoltare locală’; Academia de Studii Economice București — Masterat — “Management public”; Academia Militară București — “Colegiul Național de Apărare.

Niculae Bădălău este membru al PSD din anul 1991 fără întrerupere. El și-a început activitatea politică în anul 1991 în organizația PSD din localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu, unde a deținut funcția de președinte până în anul 2001, când a devenit vicepreședinte al organizației județene a PSD, iar din anul 2004 a devenit președinte al organizației județene a PSD. De la începutul vieții politice a avut activitate neîntreruptă în PSD și nu a migrat în nicio perioadă către alte partide.

Conform ultimei declarații de avere date în iunie 2016 în Parlamentul României, senatorul Niculae Bădălău deține două terenuri în suprafață totală de 1,5 hectare, din moștenire, în localitatea Ogrezeni, alte două terenuri în suprafață totală de 0,3 hectare cumpărate împreună cu soția în localitatea Bolintin Vale și un teren în suprafață de 2.820 de metri pătrați în sector 1 București prin cumpărare.

Are o casă în suprafață de 441 de metri pătrați în localitatea Ogrezeni, moștenită, și una în construire în suprafață totală de 863 de metri pătrați în localitatea Bolintin Vale. În declarația de avere a mai menționat că deține prin cumpărare și o motocicletă Yamaha, an de fabricație 2006, bijuterii în valoare totală de 25 de mii de Euro, tablouri de 12 mii de Euro și are conturi și depozite de aproximativ 27 de mii de Euro.

În vârstă de 56 de ani, Niculae Bădălău este căsătorit și are doi copii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă