20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechSenatorul Vasile Nistor: Dacă Tăriceanu are un dosar politic, el poate să-l...

Senatorul Vasile Nistor: Dacă Tăriceanu are un dosar politic, el poate să-l închidă singur, prin propria demisie

Dacă președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are un dosar politic – așa cum susține, el poate să și-l închidă singur, printr-un gest simplu – demisia, susține senatorul Vasile Nistor.

Senatorul Nistor, fost președinte executiv ALDE, a dat publicității, acum o săptămână, "lista penalilor" care a decis excluderea lui din ALDE, "speriați de ideea introducerii unor criterii de integritate în partid", a spus Vasile Nistor..

"Adoptarea principiilor de integritate este singura soluție validă pentru reformarea clasei politice. Lupta anticorupție începe cu integritatea fiecarui partid, fiecărui parlamentar, fiecărui ales local", subliniază Vasile Nistor.

Unul dintre liderii ALDE incluși de Nistor pe "lista penalilor", Aristotel Căncescu, a fost reținut de DNA acum câteva zile.

În privința președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care susține că este nevinovat și că i se alcătuiește un ”dosar politic”, senatorul Nistor se întreabă "de ce nu dorește domnul Tăriceanu să închidă, printr-un singur gest, acest așa-zis dosar politic, demisionând? Fără calitatea de parlamentar, Tăriceanu va putea apărea în fața judecătorilor de la instanțele inferioare, în care susține că are încredere, iar dosarul ar fi devoalat ca o simplă înscenare. În plus, demisia sa din funcția de președinte al Senatului ar fi un prim pas spre repararea imaginii acestei instituţii – mult prea afectată de lupta împotriva justiţiei dusă de Tăriceanu – şi singura şansă reală pentru ALDE de a scăpa de eticheta de partid al penalilor”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă