5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechSevil Shhaideh confirmă că a primit amenințări cu moartea: Nu a fost...

Sevil Shhaideh confirmă că a primit amenințări cu moartea: Nu a fost ușor pentru noi. Eu nu sunt o funcție în stat, sunt un om simplu. Nu am pază, nu am SPP

Prima propunere a coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, susține că, familia sa s-a confruntat cu dificultăți după „așa-zisele  discuții, descoperiri, investigații” apărute în presă. Totodată, ea a afirmat, joi seara, la postul de televiziune România TV, că familiei sale nu i-a fost ușor să treacă peste amenințările din ultima perioadă.

Sevil Shhaideh a fost întrebată despre cum a perceput atacurile și amenințările la adresa sa, despre care a vorbit și șeful PSD, Liviu Dragnea, miercuri. În acest context, ea a răspuns: „La adresa mea, normal, să spunem, poate de așteptat. Ce a urmat după așa-zisele discuții, descoperiri, investigații nu a fost normal. Nu a fost ușor. Suntem o familie puternică, dar avem doi copii și pentru ei lucrurile care s-au întâmplat în ultima perioadă au un alt înțeles, nu reușesc să mai înțeleagă ce se întâmplă”, precizând că și-a sfătuit copiii să stea în casă și să nu se mai uite la televizor.

„Eu nu sunt o funcție în stat, sunt un om simplu, un salariat, nu am pază, nu am SPP, nu am avut nici când eram ministru. Nu a fost ușor pentru noi”, a continuat Sevil Shhaideh.

Totodată, ea a fost întrebată dacă intenționează să se retragă din politică, din viața publică.

„În condițiile în care pot să lucrez, pot să ajut, nu văd de ce aș face acest lucru. Când te duci acasă și te uiți în spate la toate realizările, la toată munca pe care ai făcut-o toți anii aceștia, spui: merită, țara asta merită să muncești pentru ea. Sau cel puțin așa gândim noi”, a răspuns social-democrata Sevil Shhaideh.

Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri seara, într-o conferință de presă la sediul partidului, că  Sevil Shhaideh a fost amenințată cu moartea, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea coaliției PSD – ALDE.

Liviu Dragnea a afirmat că unul dintre motivele pentru care social-democrații au decis să vină cu o nouă propunere de premier este legat de faptul că Sevil Shhaideh și membrii familiei sale au fost amenințați cu moartea, astfel că „nu mai poate merge înainte în acest război”.

„Începând după anunțul președintelui de ieri a început să primească foarte multe mesaje de amenințare cu moartea – și ea, și soțul și copiii ei. S-a ajuns la situația în care îi este teamă să iasă din casă și mi-a spus că nu poate merge înainte în acest război. Tot ce a apărut în presă reprezintă invenții. Demnitatea unui om a fost călcată în picioare și siguranța unei familii a fost pusă în pericol. Mai devreme sau mai târziu, toți care au susținut această campanie vor da socoteală. În aceste condiții, nu mai putem susține această propunere (…). Acum anunț propunerea din partea colegilor mei – a doua propunere să fiu eu. Astfel, a trebuit să găsim o soluție cu un coleg care este loial programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria, dacă va fi desemnat, să își creeze un poll de putere – nu că ar putea. Am discutat, de asemenea, despre ce alegere am putea să facem noi, între dorința firească de a desemna un premier și între rațiune. Decizia mea, susținută de colegii mei, a fost că noi alegem, în continuare programele noastre”, a spus Liviu Dragnea.


Citiți continuarea aici: LIVE TEXT. Liviu Dragnea a anunțat numele noii propuneri de prim-ministru PSD, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu. Din câte știu eu, nu este agent Hezbollah, nici Hamas

 


Sevil Shhaideh are 52 de ani, a absolvit Academia de Studii Economice şi a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din 2012 când postul de ministru a fost deţinut de Liviu Dragnea. În mai 2015, ea a fost numită ministru al Dezvoltării. Sevil Shhaideh a fost, timp de 20 de ani, angajată a Consiliului Județean Constanța, instituție unde a lucrat, în cea mai mare parte a acestui timp, sub conducerea baronului PSD Nicușor Constantinescu, condamnat în prezent la 15 ani de închisoare. De altfel, Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea i-au fost „nași” la cununie.

Marți, președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea, fără să ofere detalii suplimentare.


Sevil Shhaideh, opiniile editorialiștilor ”România liberă”

Sabina Fati, senior editor:
Shhaideh, prima musulmană șefă de guvern în UE. Va fi trădat Dragnea de PSD?
În cancelariile occidentale au fost momente serioase de stupoare, în cele din Orientul Mijlociu și Asia – de uimire mulțumită, în vreme ce în PSD s-a lăsat o liniște care nu prevestește nimic bun. Sevil Shhaideh va fi, la 52 de ani, prima femeie musulmană care va conduce guvernul unei țări din Uniunea Europeană.Citiți aici tot editorialul!


Mircea Marian, senior editor:

Slujbașii mafiei ocupă Guvernul. Deocamdată
Multe catastrofe au condus Guvernul României, dar e prima oară când un modest slujbaș al grupului infracțional organizat de PSD în județul Constanța ajunge premier. În 1992, când Ion Iliescu l-a cules din prăfuitul Comitet de Stat al Planificării, Nicu Văcăroiu era tot un mărunt amploiat. Un contabil prăfuit al regimului ceaușist. Dar nu se putea spune despre el că e crescut la curtea unei mafii locale. Citiți aici tot editorialul!


Cătălin Prisacariu, senior editor:
Sevil Shhaideh, doar un pion pentru Dragnea premier
În mai 2015, imediat ce Dragnea reușise să-și impună fina, pe Sevil Shhaideh, la Ministerul Dezvoltării, scriam că Ponta deja pierduse meciul, deși nu o știa: “Imediat ce a apărut anunțul că Sevil Shhaideh este nominalizarea lui Ponta pentru portofoliul de la Dezvoltare Regională, Dragnea a declarat că azi își va și înregistra demisia din funcția de președinte executiv al PSD. Nu, nu este doar o coincidență, a scris jurnalistul Cătălin Prisăcariu a scris, pe blogul său, despre premierul propus de PSDCitește aici tot editorialul!


Alte articole importante despre Sevil Shhaideh:

Sevil Shhaideh: A fost subordonata baronului PSD Nicușor ConstantinescuArticol de Cristian Hagi
Sevil Shhaideh a fost, timp de 20 de ani, angajată a Consiliului Județean Constanța, instituție unde a lucrat, în cea mai mare parte a acestui timp, sub conducerea baronului PSD Nicușor Constantinescu, condamnat în prezent la 15 ani de închisoare. De altfel, Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea i-au fost ”nași” la cununie. Am pus ghilimele pentru că la musulmani – Sevil Shhaideh – nu există noțiunea de naș, ca la ortodocși, ci de martori la căsătorie, deși rolul este asemănător. Liviu Dragnea a numit-o secretar de stat în MDRAP, în perioada când era ministru. Citește aici articolul!


Sevil Shhaideh, averea

EXCLUSIV. Cătălin Prisacariu: Cum a ajuns ministru, lui Sevil Shhaideh i-au crescut 400.000 RON în declarația de avere

Jurnalistul Cătălin Prisacariu, senior editor România liberă, a descoperit încă din 2015 informații interesante legate de persoana propusă de Liviu Dragnea pentru a ocupa funcția de prim-ministru și pentru a forma noul guvern PSD-ALDE. ”Cît era secretar de stat, Shhaideh deținea doar un cont bancar de puțin peste 143.000 RON, cont deschis în 2011. Inclusiv în ultima declarație de avere de secretar de stat, de pe 10 octombrie 2014, Sevil Shhaideh a menționat acest cont bancar”. Citiți aici tot articolul!


Sevil Shhaideh, numirea

Citește mai departe: Dragnea și Tăriceanu au propus-o lui Klaus Iohannis pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Este vorba de o subalternă a baronului PSD de Constanța Nicușor Constantinescu, aflat la închisoare în executarea pedepsei

„Am ținut cont de două lucruri: de afirmațiile repetate ale președintelui și ale legii în vigoare. Pentru mine, Legea nu reprezintă o chestiune secundară și (…) nu aș fi vrut să solicit asta pentru mine, deocamdată. (…) Vreau să îmi dea garanția că este un om care muncește, care știe, în cSevil are am încredere totală (…) și care să urmeze, în detaliu, programul nostru de guvernare. Nu promovez un conflict inutil. Propunerea este Sevil Shhaideh”. Cititi aici articolul!


Sevil Shhaideh, reacții

Disperare pe paginile pro-PSD de pe Facebook după desemnarea noului premier: “Unde sunt românii noștri? Iar ne-a păcălit Dragnea”, “Dacă e musulmancă și dă drumul la refugiați în țară, o să aveți război”
E jale mare pe grupurile pro-PSD de pe Facbook, după nominalizarea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, remarcă ziaristul Vlad Andriescu. Stupoarea și revolta susținătorilor PSD față de numirea unui premier de etnie turcă și de religie musulmană vin după o campanie electorală în care PSD a tot bătut monedă pe tema “strănii ne distrug țara”.
Citiți aici comentariile fanilor PSD


Sevil Shhaideh, venituri

Sevil Shhaideh, propunerea lui Dragnea pentru funcția de premier, câștiga lunar, în 2015, 25.000 lei de la stat

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu a dezvăluit, pe blogul său, în mai 2015, că Sevil Shhaideh, propusă miercuri pentru funcția de prim-ministru de PSD și ALDE, câștiga lunar  de vreo cinci ori mai mult decât un ministru și de vreo trei ori ori mai mult decât președintele României … citește mai departe aici


 

 

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă