16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechSiegfried Mureșan a lansat un apel la transparență. Ce critici îi aduce...

Siegfried Mureșan a lansat un apel la transparență. Ce critici îi aduce lui Raed Arafat

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (MP) i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să informeze transparent opinia publică în legătură cu starea reală a pacienților, răniți în incendiul din Colectiv, și a capacităților de acțiune ale autorităților române în ceea ce privește asigurarea celui mai bun tratament pentru victimele incendiului. 

De asemenea, Mureșan i-a mai cerut secretarului de stat să explice de ce autoritățile române au cerut ajutor din partea Comisiei Europene după șase zile de la tragedie. 

”Vă solicit totodată să argumentaţi decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România. Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere şi că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistenţă suplimentară ar fi fost binevenită”, a subliniat Mureșan. 

Totodată, europarlamentarul i-a cerut lui Raed Arafat că prezinte public planul de acțiune al grupului de intervenție care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii pacienților din România. 

”Aşadar, pe fondul unei acţiuni întârziate şi a unei comunicări deficitare şi netransparente privind acţiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informaţi zilnic asupra stării răniţilor şi să prezentaţi public planul concret de acţiuni al grupului de intervenţie care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România. Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră şi de aceea vă solicit, domnule secretar de stat, să vă exercitaţi atribuţiile cu maximă responsabilitate şi să asiguraţi cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite”, a conchis europarlamentarul. 

În urma incendiului din clubul Colectiv au murit 48 de persoane. Ultima victimă a decedat, marți dimineață, într-un spital din Marea Britanie. 

 

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă