15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechSondaj INSCOP: Liberalii, pe primul loc în intenția de vot la alegerile...

Sondaj INSCOP: Liberalii, pe primul loc în intenția de vot la alegerile parlamentare

PNL se află pe primul loc în intenția de vot a românilor la alegerile parlamentare viitoare, fiind urmat de PSD, UNPR și UDMR, se arată în sondajul INSCOP Research, la comanda ziarului Adevărul.

Noul PNL conduce în intenția de vot a românilor cu 42% (față de 44,5% în iulie și 44,7% în aprilie). Pe locul al doilea se situează PSD cu 35% dintre opțiuni (37,1% în iulie și 39,1% în aprilie). Pe poziția a treia se clasează UNPR cu 5,1% intenție de vot, formațiunea progresistă fiind pentru prima dată măsurată separat de PSD. Poziția a patra este ocupată de UDMR cu 5% din intențiile de vot (5,1% în iulie și 5,2% în aprilie)“, se arată în sondajul INSCOP.

UDMR este urmat de ALDE cu 2,6% (față de 3% în iulie și 2,2% în aprilie), PMP cu 2,5% (față de 2,4% în iulie și 2,8% în aprilie) și PSRO, care este cotat cu 2% din intențiile de vot.

În clasament urmează partidul M10 cu 2% (față de 2,3% în iulie), PRM cu 1,3% (față de 2,1% în iulie și 2% în aprilie), PNȚCD cu 1% și PRU tot cu 1%. 0,5% din cei care și-au exprimat o opțiune de vot au indicat alt partid. Procentul indecișilor este de 23,6%, 9,3% dintre respondenți declară că nu merg la vot, iar 4,5% reprezintă non-răspunsuri.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.085 persoane, reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/ minus 3% la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă