21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechStenogramele PNL. Cum se apără Teodor Atanasiu, după uneltirile pentru înlăturarea membrilor...

Stenogramele PNL. Cum se apără Teodor Atanasiu, după uneltirile pentru înlăturarea membrilor PDL

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, referitor la stenogramele în care acesta a fost surprins vorbind despre înlăturarea democrat-liberalilor, că discuțiile din spațiul privat trebuie să rămână în spațiul privat și discuțiile publice să rămână publice.

”Îmi pare rău că în România nu se întamplă ca în restul Europei, că discuțiile private nu sunt discuții private. Ați dat niște frânturi de 1-2 minute dintr-o discuție de o oră și jumătate. Îmi pare rău dacă din frânturi s-a dedus ca vrem o scindare a partidului. Am fost primul lider care a propus fuziune celor două partide. Am susținut fuziunea pâna s-a înfăptuit. Ar fi culmea să doresc spargerea partidului. Adversarii PNL sunt în afara partidului, nu în interiorul partidului”, a declarat Teodor Atanasiu.

Din stenograme reieșea că liberalii nu doar că nu intenționează să-l lase pe Cătălin Predoiu, însă Atanasiu a ținut să precizeze că este primul lider care a susținut numirea lui Predoiu în funcția de premier.

”Ceea ce am spus acolo îmi asum. Am spus în anumite contexte, nu în cele date de dumneavoastră. Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de mine. Și decizia PNL este că dacă vom face un guvern mâine, premierul va fi Cătălin Predoiu. Recunosc stenogramele ca veridice, dar nu recunosc contextul. Nu trebuie să dau nicio explicație pentru un anumit context din spațiul privat. Colegii mei știu din ce context a fost scoasă. Am discutat cu colegii foarte clar în ce context au fost declarațiile. Nu o să dezbat acele discuții în spațiul public”, a mai spus liberalul. 

Citește și: Război în PNL! Stenograme incendiare cu liderii liberali vorbind despre înlăturarea și dispariția democrat-liberalilor

El a ținut, totodată, să le ceară scuze cetățenilor pentru stenogramele apărute în spațiul public și a precizat că înregistrările sunt doar niște frânturi și a subliniat că nu acela a fost contextul.

În înregistrarea apărută în presă, în cursul zilei de sâmbătă, se aude cum vicepreședintele Teodor Atanasiu le spune colegilor cum s-au folosit liberalii de democrat-liberali.

„Noi fara PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat… sediul (râsete), locația în care să funcționăm“, spune Atanasiu.

Tot el a admis că vechii liberali conduc filialele noii formațiuni în 28 de județe și că democrat-liberalilor le-a fost dată „iluzia“ că o să aibă prim-ministru dacă se reușește preluarea puterii.

„N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (…) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost și va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu… Îmi fac un bine dacă pleacă. Nu o să plece, nu-s proști. O să conviețuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!“, mai spune liderul PNL.

 

Cele mai citite

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă