12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechSURPRINZĂTOR. Klaus Iohannis, atacat dur din interiorul PNL: Preşedintele să se decidă...

SURPRINZĂTOR. Klaus Iohannis, atacat dur din interiorul PNL: Preşedintele să se decidă dacă este arbitru sau procuror

Senatorul PNL, Cristian Bodea, l-a criticat, vineri, pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru mesajul pe care l-a scris joi seara pe pagina sa de Facebook în care acuza Parlamentul că blochează Justiţia. Senatorul Bodea îşi justifică reacţia spunând că nu toţi senatorii s-au opus ridicării imunităţii parlamentare a senatorului pesedist, Dan Şova.

Preşedintele României nu poate blama întreg Parlamentul pentru votul unei părţi a membrilor săi. Senatul nu a făcut scut în jurul lui Şova. Majoritatea celor prezenţi în Senat au votat pentru încuviinţarea cererii de arestare a lui Dan Şova. O parte din conducerea Senatului, preşedintele şi câţiva vicepreşedinţi de la PSD au făcut un şmen politic şi legislativ. Pentru asta nu blamezi întreg Senatul şi Parlamentul. Nu arunci anatema pe toţi, indiferent cum au votat. Iar derapăm ca şi cu Băsescu care zicea că suntem toţi corupţi“, a declarat senatorul PNL, Cristian Bodea.

Bodea a precizat că la votul desfăşurat în Senatul României, ca urmare a solicitării Parchetului Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie de a încuviinţa arestarea preventivă a lui Dan Şova, majoritatea celor prezenţi s-au exprimat în favoarea acestei cereri, şi doar “şmenul politic” al preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, “manipulat de PSD“, a făcut ca rezultatul votului să nu fie materializat într-o hotărâre. “PSD a făcut un mare şmen politic de care responsabil este Călin Popescu Tăriceanu, care după numărarea voturilor, constatând că din 151 senatori prezenţi majoritatea, adică 79, au votat în favoarea încuviinţării cererii Parchetului, a invocat articolul 173 al Regulamentului Senatului şi a afirmat că pentru adoptarea hotărârii trebuia să se pronunţe majoritatea membrilor Senatului, nu a membrilor prezenţi“, a afirmat Bodea, informează Mediafax.

Bodea a afirmat că, în opinia sa, preşedintele Iohannis a greşit acuzând întregul Senat, iar postarea de pe pagina de Facebook a acestuia ar fi fost făcută de şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache. “Nu poate să vină un consilier prezidenţial să mă acuze la grămadă cu cei care au vrut să oprească justiţia, e nedrept faţă de toţi cei 53 de senatori PNL care au votat ca justiţia să-şi urmeze cursul şi faţă de cei 26 de la celelalte partide care au votat la fel. Preşedintele nu are scuza că cineva s-a scăpat şi că n-a ştiut acest lucru“, a mai spus Bodea.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi seara, pe pagina sa de Facebook că s-a ajuns la un blocaj instituţional după ce Parlamentul a respins cererea DNA de reţinere şi arestare a lui social-democratului Dan Şova. “Am solicitat Curții Constituționale să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte. Respingerea de către Parlament a cererii de reținere și arestare preventivă a unor deputați sau senatori a condus la un blocaj instituțional care împiedică desfășurarea procedurilor judiciare și înfăptuirea actului de justiție. Prin conflictul apărut astfel între justiție și legislativ se încalcă principiul separației și echilibrului puterilor în stat“, a scris şeful statului.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă