13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechSurse: Aripa democrat-liberală ar urma să desemneze premierul PNL, dacă liberalii câștigă...

Surse: Aripa democrat-liberală ar urma să desemneze premierul PNL, dacă liberalii câștigă alegerile parlamentare

Surse democrat-liberale au declarat, pentru News.ro, că foștii PDL-iști vor nominaliza premierul după alegerile parlementare, în cazul căștigării scrutinului din decembrie sau a realizării unei majorităţi care să le permită să propună o persoană pentru conducerea Executivului. 

Democrat-liberalii au acceptat, sâmbătă, ca Alina Gorghiu să rămână președintă unică a PNL, după ce Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte, fiind cercetat penal de DNA. 

Liberalii au mai decis, sâmbătă, europarlamentarul Daniel Buda să semneze listele pentru alegerile parlamentare.  De asemenea, în urma ședinței, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost ales de PNL şeful campaniei electorale a partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. 


Citește și: Compromis: Alina Gorghiu este președintă unică a PNL. Europarlamentarul Daniel Buda va vota listele pentru alegerile parlamentare ca vicepreședinte


Vasle Blaga a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de co-președinte al PNL și de șef de campanie electorală, după ce a fost oficial informat că e sub control judiciar.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.

Senatorul Vasile Blaga l-a anunțat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie. Într-un comunicat de presă, PNL precizează că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de co-președinte PNL „demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de formațiunea politică”.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că PNL este într-o situație „foarte complicată”, după demisia lui Vasile Blaga.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă