10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechSurse: Augustin Zegrean nu se va afla pe listele PNL la alegerile...

Surse: Augustin Zegrean nu se va afla pe listele PNL la alegerile parlamentare

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean nu se va afla pe listele liberalilor la alegerile parlamentare, a decis, marți, conducerea PNL, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, în comisia de unificare s-a discutat despre posibilitatea ca Zegrean să fie pe listele PNL, dar s-a considerat că acesta nu are cum să candideze din partea partidului din moment ce nu este membru.

Pe de altă parte, surse liberale au declarat, pentru Mediafax, că motivul pentru care PNL ar fi decis să nu susțină participarea lui Zegrean ar fi că acesta a rămas cu o etichetă foarte puternică legată de Traian Băsescu.

Tot marți, liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat că decizia liberalilor vine ca urmare a faptului că fostul președinte al CCR nu este membru al PNL, astfel că nu are cum să devină parlamentar al acestui partid.

„Ideea este foarte simplă, dar să știți că a fost un subiect cu totul și cu totul marginal în Biroul Politic domnul Zegrean. (…) Eu am spus că orice om care are experiență la Curtea Constituțională are o plusvaloare la Comisia juridică, accentul pe care am vrut să-l pun a fost pe specializarea oamenilor care intră noi în comisii. Acum, dacă luați un interviu la cel de la Comisia juridică s-ar putea să constatați că este medic, dacă vă duceți la Comisia de agricultură o să vedeți că este inginer și tot așa. Omul nu are legătură cu comisia în care funcționează. Cu domnul Zegrean treaba este foarte simplă: nu-i membru PNL, nu poate fi parlamentar al PNL, ne-a comunicat și filiala. Nu a fost decât o discuție de 30 de secunde”, a precizat Gorghiu, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, a declarat sâmbăta trecută că Augustin Zegrean a trimis o scrisoare în care își manifesta intenția de a candida în această iarnă pentru o funcție de senator din partea organizației bistrițene, dar că nu a semnat și o adeziune la partid.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la Deva, că nu poate decide în ceea ce privește candidatura la Senat a fostului președinte al Curții Constituționale, deoarece acest atribut îl deține filiala PNL Bistrița-Năsăud, însă a apreciat că „orice om cu expertiză este binevenit în partid”.

 

 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă