10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechSURSE: Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, bătălie pentru şefia PNL după plecarea...

SURSE: Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, bătălie pentru şefia PNL după plecarea lui Iohannis la Cotroceni

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a decis să intre în competiție cu Ludovic Orban pentru șefia vechiului PNL după ce Klaus Iohannis va ajunge la Palatul Cotroceni, au declarat, pentru Mediafax, surse liberale. Decizia lui Atanasiu ar fi venit după ce Dan Motreanu a declinat invitația mai multor lideri din PNL pentru a deveni succesorul lui Klaus Iohannis, copreședinte al noului PNL, alături de Vasile Blaga.

De asemenea, numele lui Ludovic Orban este vehiculat în PNL pentru a deveni succesorul lui Iohannis în fruntea PNL, din calitatea de copreședinte alături de Vasile Blaga, el fiind vicepreședintele ales la ultimul congres cu cel mai mare număr de voturi, după ce s-a retras din cursa pentru șefia partidului în favoarea lui Klaus Iohannis.

După fuziunea PNL-PDL, atât Teodor Atanasiu, cât şi Ludovic Orban se numără printre prim-vicepreşedinţii noului partid.

Sursele citate susţin că o parte dintre liderii de filiale și vicepreședinți ai PNL au decis să-l sprijine pe Teodor Atanasiu împotriva lui Ludovic Orban.

Conform Statutului noului PNL, rezultat din fuziunea PNL cu PDL, primele alegeri interne pentru șefia partidului au loc după data de 1 ianuarie 2017. Pe de altă parte, unii lideri ai PNL au menționat că, în cazul în care din punct de vedere administrativ fuziunea va fi finalizată, primul congres comun ar putea avea loc înainte de alegerile parlamentare și locale din 2016.

Până la primele alegeri interne ale noului PNL, conducerea partidului este asigurată de doi copreședinți, câte unul din partea fiecărei formaţiuni.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă