12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechRobert Turcescu va candida la Primăria Capitalei din partea PMP

Robert Turcescu va candida la Primăria Capitalei din partea PMP

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în prezent preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, a anunţat, vineri seara, că Robert Turcescu este candidatul acestei formaţiuni pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

„Candidatul nostru la primăria Capitalei este Robert Turcescu, un om cu 23 de ani de presă, un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind de dreapta. Este membru al partidului nostru de la începutul anului şi un familist cu doi copii. Deci îndeplineşte toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcţia de primar general al capitalei. Închei spunându-vă că am apreciat faptul că a găsit puterea de a fi corect la un moment dat recunoscând că l-a făcut pe Gabriel Oprea ofiţer în rezervă.”

Traian Băsescu a explicat că intenţiona să candideze personal pentru această funcţie, dar noua sa calitate de suspect într-o anchetă a procurorilor, l-a făcut să renunţe.

„Am intenţionat să candidez pentru funcţia de primar general al Capitalei. Din păcate, zilele trecute am primit o înştiinţare de la Parchetul General că sunt suspect într-un caz de spălare de bani. Acest lucru m-a obligat să renunţ la candidatură, pentru că o eventuală candidatură, în condiţiile în care sunt considerat suspect, ar fi negat toţi cei 10 anoi de mandat ai mei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică, oameni fără suspiciuni penale împotriva lor şi acest lucru m-a obligat să renunţ la candidatură. Aş fi dorit să continui proiectele pe care le-am avut când am fost primar general al Capitalei şi, în acelaşi timp doresc să susţin partidul PMP.”

 

Candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei, Robert Turcescu, a declarat că e momentul pentru o schimbare în politică, pentru o nouă generaţie. El a spus că nu face promisiuni, ci vine cu proiecte, şi are alături un om care a realizat cândva o administraţie exemplară a Capitalei, pe Traian Băsescu.

„Îi mulţumesc preşedintelui Traian Băsescu pentru încrederea şi propunerea de a candida la Primăria Capitalei. Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentînd o viziune – Proiectul public Viziunea Bucureşti 2030. Am ales şi am acceptat să candidez din partea PMP pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, de generaţie, de atitudine, de manifestare în viaţa publică. O politică bună înseamnă o politică de dreapta în România, prosperitatea unui oraş şi a unei naţiuni este legată de politica de dreapta, pe care PMP o împărtăşeşte. PMP şi-a asumat un proiect de dreapta şi un proiect de reformare a clasei politice.

Vineri seara, conducerea PMP s-a reunit pentru a valida candidatura lui Turcescu la Primăria Capitalei. 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă