14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechSurse: Traian Băsescu ar urma să deschidă lista de senatori PMP, la...

Surse: Traian Băsescu ar urma să deschidă lista de senatori PMP, la alegerile parlamentare

Președintele PMP Traian Băsescu ar urma să deschidă lista de senatori ai formațiunii politice, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, au declarat surse din PMP pentru News.ro.

Totodată, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac, ar urma să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit surselor citate, listele pentru alegerile parlamentare nu au fost încă finalizate şi este posibil să mai existe modificări. 

Referitor la semnăturile necesare pentru a depune listele pentru alegerile parlamentare, Băsescu a spus că până vineri seară la PMP erau peste 220.000 de semnături valide şi încă 100.000 la verificare. 

Joi seara, Traian Băsescu preciza că, pentru moment, nu s-a decis dacă va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cu toate acestea, el a afirmat că, în cazul în care studiul condus de PMP va arăta că o posibilă candidatură din partea sa va ajuta formațiunea, atunci o va face.

„Nu am luat o decizie definitivă, dar este clar că fiind președinte de partid am obligația să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative și să candidez (…) E obligația morală a unui președinte de partid să candideze. Trebuie să văd dacă ajut partidul sau nu. Trebuie să văd în urma unui studiu sociologic, la jumătatea lunii octombrie. Dacă sunt util partidului, voi candida. Ce vă pot spune, însă, e că în mod categoric pot fi util. Am adunat atâta experiență politică… Una e s-o vorbesc la masă cu dumneavoastră, alta e când se votează o lege, când se discută despre UE, NATO, politica externă. E păcat s-o închid într-o cameră, unde să-mi scriu memoriile. Nu ar avea România un premier mai bun decât mine. Problema e că trebuie să te numească cineva”, a declarat Traian Băsescu, săptămâna trecută, la postul B1 TV.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă