10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechA început cursa pentru scaunul lui Vasile Blaga. Fostul copreședinte ar ”ține...

A început cursa pentru scaunul lui Vasile Blaga. Fostul copreședinte ar ”ține morțiș” să o numească pe Adriana Săftoiu. Ce spune Cătălin Predoiu

Fostul copreședinte PNL Vasile Blaga ar „ține morțiș” ca Adriana Săftoiu să preia funcția la conducerea formațiunii, după ce Gheorghe Flutur a refuzat să preia atribuţiile demisionarului Blaga, au declarat surse din PNL pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, ar putea fi propunerea pe care Vasile Blaga o va face partidului, în cadrul unei ședințe care va avea loc sâmbătă.

Totodată, surse politice precizează că lui Cătălin Predoiu nu i s-a făcut propunerea de a prelua funcția lui Vasile Blaga, deși numele său a fost vehiculat. Vineri, Predoiu a făcut clarificări pe această temă.


Citește și: Cum resetează demisia lui Vasile Blaga întreaga strategie PNL pentru alegeri. Fostul președinte liberal era cel mai mare adversar al ideii ca Dacian Cioloș să fie susținut pentru un nou mandat de prim-ministru


„E complet fals. E adevărat că nu am solicitat şi nu am cerut vreo poziţie în partid, dar este complet neadevărat că am refuzat vreodată ceva ce mi-a cerut partidul”, a scris Cătălin Predoiu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, insistând că Vasile Blaga nu i-a făcut nicio ofertă.

Un alt nume vehiculat este al lui Gheorghe Falcă. Cu toate acestea, el nu pare să se bucure de susţinerea aripii PDL. Gheorghe Falcă a declarat în repetate rânduri în partid că îşi doreşte o carieră la centru.


Citește și: Klaus Iohannis: Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Președintele spune că demisia a fost o ”atitudine politică corectă”


Vasle Blaga a anunțat, miercuri, că demisionează din funcția de co-președinte al PNL și de șef de campanie electorală, după ce a fost oficial informat că e sub control judiciar.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.

Senatorul Vasile Blaga l-a anunțat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar, la alegerile din 11 decembrie. Într-un comunicat de presă, PNL precizează că decizia lui Vasile Blaga de a renunța la funcția de co-președinte PNL „demonstrează că a pus mai presus de propria carieră politică principiile de integritate asumate de formațiunea politică”.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a declarat că PNL este într-o situație „foarte complicată”, după demisia lui Vasile Blaga.

„Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă