19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechUPDATE: Oprea, despre noaptea accidentului: Am fost la instituții ale statului român

UPDATE: Oprea, despre noaptea accidentului: Am fost la instituții ale statului român

UPDATE: La finalul ședinței UNPR, Gabriel Oprea a declarat că va răspunde întrebărilor procurorilor atunci când va fi chemat. ”La Parchet se va dovedi unde am fost. Am fost la instituții ale statului român. Voi răspunde tuturor întrebărilor procurorilor”, a declarat Oprea. 

Întrebat dacă mai era cineva în mașină cu el, vicepremierul a declarat că era singur. 

——————–

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea a ajuns la Parlament, acolo unde se va întâlni cu parlamentarii UNPR. La intrarea în sala de ședință, ministrul de Interne a declarat că ar fi vrut să țină ședința la sediul de partid, dar că acesta nu era suficient de încăpător pentru câți parlamentari sunt.

În ceea ce privește accidentul în care a murit polițistul Bogdan Gigină, Oprea a declarat: ”Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu și ancheta va dovedi acest lucru. nu am avut nici o zi de concediu în această perioadă. Era un echipaj de poliție, orice ministru de Interne beneficiază de un astfel de echipaj la deplasări”. 

—————–

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a convocat parlamentarii UNPR la o ședință de urgență. Sursele Digi 24 spun să parlamentarii au cerut această întâlnire pentru a afla care este situația partidului, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis l-a sfătuit pe Oprea să își dea demisia. 

Klaus Iohannis, a anunțat, luni seara, că i-a cerut demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea. 

Citește și: Iohannis: I-am cerut domnului Gabriel Oprea să-și dea demisia

”Având în vedere că opinia publică e foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul care a avut loc și din nefericire a murit un polițist care s-a aflat la datorie, am avut o intervenție ieri și în continuare azi l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuție, fiindcă am dorit să primesc lămuriri și explicații suplimentare. Am avut această discuție în cursul acestei seri. L-am sfătuit să își dea demisia”, a declarat președintele.  

Mai mulţi lideri politici, precum şi organizaţii neguvernamentale au cerut demisia lui Gabriel Oprea din funcţiile de vicepremier şi de ministru de Interne, dar şi lămurirea circumstanţelor accidentului a cărui victimă a fost Bogdan Gigină.

 

 

 

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă