5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechTăriceanu: Am convenit ca măsuri din Codul Fiscal să fie devansate, după...

Tăriceanu: Am convenit ca măsuri din Codul Fiscal să fie devansate, după ce vom avea datele necesare

O serie de măsuri din Codul Fiscal, precum reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, vor fi devansate, îndată ce coaliția va avea datele necesare, a anunțat copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax

“Am convenit, într-adevăr, şi am discutat acest lucru şi în cadrul coaliţiei şi cu primul ministru ca de îndată ce datele pe anul 2015 vor fi consolidate şi vom avea şi cifrele de creştere economică pe primul şi al doilea trimestru din anul viitor, să putem devansa o serie de măsuri cum ar fi, de exemplu, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Mai ales că introducerea acestei măsuri de la 1 ianuarie 2016, nu va avea efecte decât în anul următor, adică 2017, nu va afecta sub nicio formă deficitul bugetar pe anul viitor, care şi aşa este la un nivel foarte mic”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei BP ALDE.

Citește și: Fiscul apolitic va fi negociat politic

Tăriceanu a mai afirmat că economia românească are nevoie de un impuls puternic pentru a-şi conolida ritmul de creştere economică, iar un ritm de 1,5 – 2%, cât au ţările europene cu economii puternice, nu va face posibilă recuperarea declajului economic.

“România are nevoie ca de aer de un ritm de creştere peste media europeană, între 4-5% ritm de creştere anual. Fără un impuls puternic acest ritm nu se poate realiza, pe lângă scăderea TVA, noi am pledat pentru o serie de măsuri de relaxare fiscală”, a mai spus Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai afirmat că nivelul deficitului bugetar este insuficient, afirmând că România nevoie de bani care să fie folosiţi, cu precădere sau aproape în exclusivitate, în investiţii de infrastructură.

“Vreau să vă spun că aceste demersuri trebuie făcute la nivelul întregii clase politice, să ne asumăm un proiect naţional ambiţios, de anvergură care să poată să transforme economia României într-o economie performantă”, a spus Tăriceanu, afirmând că în prezent capital românesc este “foarte slab”.

Citește și: Cum vrea Ponta să reorganizeze ANAF

Tăriceanu a precizat, în acest context, că Ungaria are cel puţin două companii de anvergură regională, Banca OTP sau compania petrolieră MOL.

“În România, în clasamentul primelor 100 de firme, nu figurează decât trei firme cu capital românesc. Lucru acesta vorbeşte de la sine despre faptul că avem un capital românesc foarte slab şi măsura la care m-am referit de reducere a impozitului pe dividende va constitui un impuls puternic pentru refacerea şi consolidarea capitalului românesc”, a conchis Tăriceanu.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă