7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechTăriceanu îi cheamă pe membrii PNL să intre în ALDE, ca să...

Tăriceanu îi cheamă pe membrii PNL să intre în ALDE, ca să nu fie subordonați de fostul PDL

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a lansat vineri seară un apel către membrii PNL, pe care îi consideră că au rămas aici "în speranța unor zile mai bune", să se mute în ALDE pentru a contribui la proiectul de consolidare a mișcării liberale din România.

Tăriceanu susține că PNL "nu mai are nicio legătură cu liberalismul" și este pe punctul de a fi preluat "în totalitate de către oamenii din PDL".

"Mișcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate crește și poate deveni o forță politică puternică a României. Vă scriu pentru a vă cere să veniți alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România și vom duce mai departe valorile liberalismului", afirmă Tăriceanu într-o scrisoare deschisă dată publicității vineri.

Copreședintele ALDE susține că electoratul liberal se va îndepărta definitiv de PNL.

"Știu că, în toți acești ani de după 2014, ați trăit cu iluzia că Partidul Național Liberal va reveni la liberalism și se va întoarce din nou spre electoratul liberal. Acum, nu mai există iluzii, ci doar certitudini. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza și să îndepărteze definitiv electoratul liberal", spune Călin Popescu-Tăriceanu în scrisoarea deschisă.

Copreședintele ALDE amintește că în perioada 2004 — 2008 Partidul Național Liberal "a avut șansa de a conduce România", iar după 2012 a revenit la guvernare. Tăriceanu consideră însă că în anul 2014 liberalismul fost trădat.

Liderul ALDE consideră că în prezent din vechiul PNL "a mai rămas doar numele" și că acum a devenit un partid "golit de conținut".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă