14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechTeodor Atanasiu, despre cazul lui Andrei Chiliman: Nu vine să se spovedească...

Teodor Atanasiu, despre cazul lui Andrei Chiliman: Nu vine să se spovedească la partid

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, susţine că nu ştia de despre cazul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, întrucât acesta “nu vine să se spovedească în partid”, informează Mediafax.

“Nu ştiu cazul. Cred că are foarte puţină relevanţă faptul că într-o activitate administrativă se întâlneşte şi cu oameni de altă coloratură politică sau fără coloratură politică sau că în anumite proiecte pe care primăria, care are o anumită culoare politică, poate să atragă într-un parteneriat şi oameni de altă coloratură politică. Nu asta este problema. Problema este ca toată lumea să respecte legea în activitatea respectivă şi atunci toate lucrurile sunt bune. În rest, cine nu respectă, indiferent de culoarea politică, trebuie să suporte rigorile legii”, a spus Atanasiu.

Citește și: Chiliman, mită de 9 milioane de euro în dosarul cumnatului lui Ponta. Edilul a fost săltat direct de la aeroport

Întrebat dacă Andrei Chiliman ar fi spus în partid despre faptul că ar avea anumite probleme legale sau dacă liderii PNL Bucureşti ştiau că edilul ar fi suspectat de posibile fapte de corupţie, Atanasiu a răspuns că nu ştia.

“Nu ştiam (…) Să ştiţi că nu au obişnuinţa să vină să ne anunţe înainte, aflăm când sunt chemaţi. Nu vin să se spovedească la partid”, a afirmat Atanasiu.

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o anchetă a DNA Ploieşti, procurorii anticorupție făcând percheziții, joi, la sediul Primăriei, la locuința edilului și la locuințele altor trei suspecți din acest dosar, printre care Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, aceştia fiind cunoscuţi ca apropiaţi ai edilului.

Conform unor surse judiciare, primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influență și de alte fapte de corupţie în acelaşi dosar în care este cercetat Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Andrei Chiliman ar fi luat mită cel puțin 9 milioane de euro pentru atribuiri de contracte sau pentru trafic de influență, spun surse judiciare. La DNA Ploiești a ajuns și suspectul Ion Brad, fost trezorier PNL. O parte din șpăgi ar fi ajuns la partid.

La  domiciliile din București ale lui Vlad Moisescu și Ioana Costescu, apropiații lui Chiliman, perchezițiile NU au fost finalizate. După finalizare, cei doi vor fi duși la DNA Ploiești.

Edilul Sectorului 1 a fost săltat de pe aeroport și dus la audieri la DNA Ploiești. Andrei Chiliman a spus că nu a făcut nimic și că se așteaptă la orice.

Chiliman ar fi fost denunțat de un inculpat din dosarul Herțanu, susțin surse judiciare. Unele surse îl indică pe omul de afaceri Gheorghe Boeru, cu a cărui firmă Primăria Sectorului 1 ar fi încheiat contracte. 

Surse neoficiale susțin că Boeru i-ar fi dat lui Chiliman mită 10% din valoarea contractelor de consultanță pentru reabilitarea unor drumuri.

Gheorghe Boeru ar fi câștigat contractul de consultanță de 200 milioane de euro, la intervenția șefului Senatului Călin Popescu Tăriceanu, conform referatului procurorilor.

“Boeru Gheorghe este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu şi acesta din urmă fiind prieten bun cu Semcu Adrian. Semcu Adrian a afirmat că Boeru Gheorghe are susţinerea necesară şi acces la factorii de decizie şi trebuie să se ocupe de managementul proiectului cu finanţare europeană ce urma să se deruleze în judeţul Prahova şi care viza realizarea instalaţiei de canalizare. Acest lucru se impunea tocmai pentru a nu exista blocaje în acordarea finanţării şi implementarea proiectului”, conform referatului.

 

 

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă