10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăTechCum afectează dosarele Elenei Udrea partidul Mișcarea Populară

Cum afectează dosarele Elenei Udrea partidul Mișcarea Populară

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, spune că PMP este afectat de situaţia prin care trece Elena Udrea, speranţa sa fiind aceea că “în instanţă se va afla adevărul”, potrivit Mediafax.

Eugen Tomac a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, în ce fel este afectat PMP de scandalul stârnit în jurul Elenei Udrea şi dacă o consideră "o victimă a sistemului".

Citește și : Traian Băsescu a mers vineri la sediul PMP

“Aş minţi dacă aş spune că nu ne afectează situaţia prin care trece. Niciodată nu am comentat faptele din justiţie, nu o voi face nici acum. Sper ca doamna Udrea să îşi poată apăra punctul de vedere în instanţă, judecătorul este cel care decide. În acelaşi timp, nu putem ignora o realitate pe care a observat-o toată lumea, şi anume că s-au întâmplat foarte multe chestiuni în tot acest timp în ce o priveşte pe domnia sa, dar trag speranţă că în instanţă şi noi, şi opinia publică, vom afla adevărul. E şi în interesul nostru şi m-aş limita aici cu răspunsul. Nu mai este membru PMP din 29 ianuarie. Nu mai este membru din clipa în care a fost invitată la DNA", a spus Tomac.

Elena Udrea s-a aflat în arest din seara de 10 februarie, când a fost reţinută de către procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată pentru 30 de zile prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".

Pe 17 februarie, Udrea a fost plasată în arest la domiciliu, însă miercuri a fost din nou arestată, de această dată în dosarul "Gala Bute", de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia nu este definitivă, contestaţia Elenei Udrea urmând să se judece, în 5 martie, tot la instanţa supremă.

Citește și: Eugen Tomac candidează la şefia PMP

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...

Parchetul European a confiscat 18 proprietăţi din București şi a îngheţat 14 conturi ale unui afacerist italian

Într-o investigație privind o fraudă transfrontalieră complexă în domeniul TVA care implică carburanți importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă