17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Cioloş, un om responsabil

Traian Băsescu: Cioloş, un om responsabil

Președintele Mișcării Populare (MP), Traian Băsescu, a declarat, marți, că premierul desemnat Dacian Cioloș este "un om responsabil", pentru că a avut "curajul" și "decența" să revină asupra a două nominalizări de miniștri, potrivit B1TV. 

"Este clar că premierul Dacian Cioloș nu putea să cunoască toată echipa. (…) Ce apreciez la Cioloș este capacitatea de a reveni. Gândiți-vă că un ministru cu o prestație sub orice critică ar fi fost desemnat de PSD într-un Guvern PSD. Vă asigur că, dacă primea votul PSD, nu se uita la realitățile publice. Premierul desemnat a avut curaj și decența să revină asupra a două nominalizări până acum, ceea ce arată că este un om responsabil", a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a susținut că retragerea celor două propuneri de miniștri pentru Justiție și Sănătate arată că Dacian Cioloș este determinat să aibă un cabinet bun. "Acest lucru pe mine mă impresionează", a afirmat el. 

De asemenea, Traian Băsescu a susținut că programul prezentat de Dacian Cioloș nu poate fi acceptat ca un program de guvernare, apreciind că este o listă de deziderate scrise de miniștri propuși.

"Am convingerea că premierul Dacian Cioloș este capabil să preia semnalele publice și să îmbunătățească lucrurile. Sincer să fiu cred că aici a fost o eroare de management al timpului", a afirmat președintele MP.

Fostul președinte al României a scris, marți, pe Facebook că Victor Ponta a guvernat "prin minciună și populism și a împins țara pe marginea prăpastiei din punct de vedere al echilibrelor macroeconomice, la fel ca și aliatul său Tăriceanu în 2007-2008" și și-a exprimat speranța că Dacian Cioloș "nu a mers atât de departe cu concesiile făcute PSD încât să persevereze în politicile prociclice catastrofale ale predecesorului".

Cele două Camere ale Parlamentului se reunesc, marți, la ora 12.30, pentru a dezbate lista şi programul de guvernare şi pentru a da votul de încredere al Legislativului. 

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă