6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Dacă eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiță cel...

Traian Băsescu: Dacă eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiță cel mai important obiectiv al structurilor de securitate din România. Sunt furios că și-a permis să mă înregistreze

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1 TV, că dacă ar fi fost șeful statului, ar fi mobilizat toate structurile de securitate pentru găsirea fostului deputat dispărut Sebastian Ghiță. Totodată, liderul PMP a vorbit și despre înregistrarea difuzată de omul de afaceri, precizând că este 99% convins că Sebastian Ghiță l-a înregistrat când vorbea despre dosarul lui Dan Voiculescu.

„Dacă azi, săptămâna trecută, eram la Cotroceni, făceam din găsirea lui Ghiţă cel mai important obiectiv al structurilor de securitate din România. S-a lovit în SRI direct. Aş fi mobilizat toate structurile de securitate să mi-l găsească. La fel cum a fost la Omar Hayssam. N-am avut linişte până nu îl aduceau înapoi. Nu aş fi avut linişte pentru că ori are ceva de spus, ori a fost doar o lovitură dată unei persoane”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte al României a vorbit și despre înregistrarea difuzată de Sebastian Ghiță, în care Traian Băsescu ar vorbi despre dosarul lui Dan Voiculescu. În acest context, el a declarat că înregistrarea este editată și că a fost schimbat sensul celor afirmate.

„Eu sunt furios pe Ghiţă pentru că şi-a permis să mă înregistreze stând cu mine la masă. Da, e editată imprimarea, le-a lipit puţin şi a dat schimbări de sens consistente. Nu vreau să discut pentru că o să merg la Parchet probabil, Parchetul a declanşat o anchetă. Însă faptul că stă la masă cu mine şi mă înregistrează. Eu sunt 99% că da (n.r – că a fost înregistrat de Sebastian Ghiță). Au fost discuţii, mai era un ziarist, stăteam de vorbă şi probabil şi-a folosit telefonul pe năravurile pe care le are. A fost o discuţie liberă, eu am discutat mai multe – şi de nedreptatea cu fratele meu, şi de Ioana cu provocatorii, şi de nepot cu provocatori”, a adăugat liderul PMP, subliniind că nu i-a permis fostului deputat să îl înregistreze.

Sebastian Ghiță a fost dat dispărut încă din data de 21 decembrie 2016, când nu s-a prezentat la audieri la DNA Ploiești.  

Sebastian Ghiță era supravegheat atât în baza unui mandat operativ, cât și în baza mandatului de control judiciar, care însemna înregistrarea în baza informatică de date, iar o eventuală tentativă de ieșire din țară, spre exemplu, ar fi putut fi constată imediat de orice ofițer de frontieră prin accesarea Sistemului Informatic Integrat.

În 5 ianuarie, Instanța Supremă a admis cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv, după ce Sebastian Ghiţă a încălcat condiţiile controlului judiciar. Ulterior emiterii mandatului de arestare preventivă în lipsă, Poliţia Română a transmis că a fost dat în urmărire naţională. Vineri, procurorii anticorupție au cerut magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, să emită un mandat european de arestare și o cerere de urmărire internațională pe numele acestuia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă