9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o...

Traian Băsescu: Exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a anunţat, vineri, faptul că nu va încheia nicio alianţă cu PSD sau cu PNL după alegerile din luna decembrie. Aceste opţiuni “nu sunt o soluţie bună”, ar fi declarat fostul şef de stat, informează Agerpres.

”Practic, noi nu avem soluții convenabile, dar exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât”, a spus Traian Băsescu.

Totodată, preşedintele PMP a declarat că dacă partidul său va intra la guvernare, una dintre cele mai importante condiţii impuse de formaţiune va fi ca premierul să fie numit din rândurile PMP. 

Traian Băsescu a punctat în discursul său câteva dintre prioritățile Programului de guvernare al PMP, remarcând că după accederea în NATO și integrarea în UE a României, următorul obiectiv de țară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ”merită să ți-l asumi ca țară responsabilă pentru viitorul ei”.

La Timişoara, Băsescu a afirmat că este nevoie de ‘modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea lui pe baze de funcționare concurențiale și mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor”, pentru a fi mai bine retribuiți.

În ce privește justiția, el a cerut ”respectarea cu sfințenie a ceea ce scrie în Constituția României, drepturile fundamentale ale omului și dreptul la un proces corect”.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Timișoara la lansarea candidaților PMP Timiș în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele fiind deschise la Senat de profesorul universitar Radu-Liviu Șumălan de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, iar la Camera Deputaților de Cornel — Mircea Sămărtinean.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă