15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechTraian Băsescu, în plenul Parlamentului: Liviule, ceva minute în plus?

Traian Băsescu, în plenul Parlamentului: Liviule, ceva minute în plus?

Președintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, în plenul Parlamentului, unde are loc dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, că PSD și ALDE „se dovedesc inapți pentru guvernare”.

„Liviule, ceva minute in plus? PSD și ALDE se dovedesc inapți pentru guvernare. Indiferent de rezultatul votului de astăzi, drumul pe care trebuie să îl luați, stimați majoritari, este în opoziție”, a spus el.

La rândul său, deputatul PMP Eugen Tomac a afirmat: „Nu votăm astăzi, nu participăm la această mascaradă!”

Moţiunea iniţiată de coaliția de guvernare PSD – ALDE împotriva guvernului Grindeanu este dezbătută şi supusă votului, miercuri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 



Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.



În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.


 Pe aceeași temă:


 
 

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă