10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Înjurarea procurorilor, emblema PSD. Ponta vrea să controleze justiția

Traian Băsescu: Înjurarea procurorilor, emblema PSD. Ponta vrea să controleze justiția

Președintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la școala de vară a tinerilor din PMP, că înjurarea procurilor reprezintă ”emblema PSD”, patid caracterizat de ”ura împotriva statului, a legii”, obiectivul major al lui Victor Ponta fiind câștigarea Președinției pentru a pune sub control justiția.

"De discutat nu e înjurătura lui Mazăre, el atâta minte are și nu te poți aștepta la altceva, mai rău e că o masă de oameni aplaudă, în loc să se ridice să-l dea afară. Ura împotriva statului, împotriva legii – o caracteristică a PSD-ului. Ei vor să facă legea pentru ei. Câștigarea Președinției pentru a pune sub control justiția- obiectivul lui Ponta. Gândește la fel ca și Voiculescu.", a răspuns Băsescu, unei întrebări pe aceast temă.

Băsescu a spus că ura împotriva statului, a legii e ”o caracteristică a PSD”: ”Ei vor legea să o facă pentru ei, neamurilor lor, dar nu pentru țară. Ăsta e obiectivul lui Ponta și ai lui, câștigarea Președinției pentru a pune sub control justiția”

Președintele a mai spus că nu e nicio deosebire între cum gândesc Ponta și Voiculescu sau Cătălin Voicu.

”Aceesta este semnalul îngrozitor, e ca un giulgiu aruncat peste țară: mentalitatea PSD cu privire la lege și justiție”, a continuat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu spune că România este la stadiul de a avea justiție perfectă.

Președintele a precizat că eroarea judiciară este un cost pe care națiunile civilizate și-l asumă pentru a avea o justițiem independentă.

”Și sistemul de justiție se face cu oameni și oamenii pot să greșească (…), independența justiției are și costuri, dar beneficiile unei justiții independente sunt mult mai mari decât riscul unei justiții dependente”, a subliniat Traian Băsescu.

Radu Mazăre a spus membrilor PSD Constanța că dacă nu iese Victor Ponta președinte oamenii vor trăi cu teamă în suflet și că el nu mai stă, fără a preciza dacă renunță la administrație, la politică sau pleacă din țară.

"Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeași țară și vom trăi în același mod de a pune problema și cu aceeași teamă în suflet. Eu unul am declarat-o public și o spun și acum, dacă nu iese Ponta și nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacții, nu mai stau pentru că nu văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocații. Am ședință dimineață cu avocații, am ședință la prânz cu avocații”, a declarat Mazăre.

El a spus că Traian Băsescu a creat un regim mai rău ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu și că în prezent funcționarii publici se tem să semneze orice act și orice faptă pe care o fac le este frică să nu fie interpretată împotriva lor.

El a continuat cu o înjurătură dură, după care a reluat: "Când m-ai luat cu mascați și ai zis că e urgență, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgență, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie. De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca să trăim într-o țară normală”, a afirmat Mazăre.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă