7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechTraian Băsescu: Sunt erodat. Voi continua să fiu partenerul PMP, dar nu...

Traian Băsescu: Sunt erodat. Voi continua să fiu partenerul PMP, dar nu liderul partidului

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a declarat, vineri, la Gândul Live că va continua să fie partener al PMP, dar nu vrea să fie liderul acestui partid, adăugând că el este ”un lider erodat”. Nu vreau. Am fost lider destul. Sunt un lider erodat. Politica are nevoie de lideri mai noi”, a afirmat Băsescu.

Referitor la implicarea în campania electorală de anul viitor, Băsescu a spus că va face asta ”doar dacă va aduce beneficii cuiva, adică PMP”.

Întrebat despre situația fratelui său, Mircea Băsescu, a ginerului său, Radu Pricop și a nepotului său, Dragoș Băsescu, cercetați pentru fapte de corupție, Traian Băsescu a spus că a vorbit cu fiecare în parte și că va ”dedica o ieşire publică” acestui subiect. Referindu-se la fratele său, Mircea Băsescu, fostul președinte a spus că acesta ”s-a băgat în lucruri în care nu trebuia să se bage”: ”Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcul”.

Fostul preşedinte a precizat că a aşteptat să se întâmple nişte lucruri înainte de a vorbi public despre dosarul fratelui său. Marea poveste este cum a luat banii ca să intervină în justiţie. Sigur că Abraham a jucat foarte mult pe ideea că prin mine se intervine, or nu cred că există vreun judecător sau procuror care să poată spune că m-a văzut la faţă în această zonă, dar s-a întâmplat un lucru care, cred eu, va trebui pus cap la cap cu acuzaţiile aduse fratelui meu de tot neamul Bercea“, a explicat Băsescu.

Referitor la “lucrul” pe îl aştepta, Băsescu a explicat că este vorba despre arestarea şi punerea sub acuzare a şefei Tribunalului de la Slatina, Carmen Marinescu, care l-a pus în libertate de nouă ori pe Bercea şi “s-a constatat că a primit vreo 250.000 de euro“, reaminteşte Mediafax.

 

 

 

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....
Ultima oră
Pe aceeași temă