15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechTraian Băsescu demisionează de la conducerea PMP. Fostul șef de stat refuză...

Traian Băsescu demisionează de la conducerea PMP. Fostul șef de stat refuză să comenteze ordonanța grațierii

UPDATE 10,00: Miercuri dimineață, la peste șase ore după ce anunțase pe Internet că demisionează din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu a completat acest anunț cu o precizare.

"PS-să nu înțelegeți greşit, voi rămâne senator PMP şi membru al acestui partid, dar cei care vor conduce partidul pentru alegerile din 2019-2020 trebuie să-l preia de pe acum. Chiar evoluţia politică din ţară, cere oameni noi", a completat fostul șef al statului.

Reacțiile de pe Internet ale simpatizanților lui Traian Băsescu au fost diverse. Unii au declarat că nu-i înțeleg gestul, alții i-au cerut imperios să spună dacă este pro sau contra modificării Codului Penal și a Ordonanței de Urgență privind grațierea, iar alții i-au spus tranșant fostului șef de stat că i-a dezamăgit.


Traian Băsescu, liderul PMP, a anunțat în noaptea de marți spre miercuri că demisionează din funcția de președinte al acestui partid.

"Sincer cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară.
În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European. La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României. Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic.
Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului. Să avem zile bune", a scris pe Facebook fostul șef al statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă