12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechDOCUMENT. Traian Băsescu s-a înscris în PMP. Cum și-a motivat REÎNTOARCEREA în...

DOCUMENT. Traian Băsescu s-a înscris în PMP. Cum și-a motivat REÎNTOARCEREA în politică

UPDATE 11:06  Traian Băsescu a prezentat cererea de înscrieere în Partidul Mișcarea Populară și a declarat că

O campanie furibundă de denigrare a celor două mandate pe care le-am avut la Cotroceni și de asemenea eforturi uriașe ale trusturilor de presă și a unor instituții ale statului. Am constat în aceste 11 luni că viziunii și eforturilor de consolidare a statului trebuia să îi mai adaug ceva ce nu am făcut în timpul mandatelor, și anume responsabilitatea pentru drepturile omului. Omul și când este vinovat are dreptul la un proces corect. deci, apărarea drepturilro omului va fi un obiectival meu“, a declarat fostul șef al statului.

CITEȘTE ȘI  Mesajul Elenei Udrea pentru Traian Băsescu

“Tot ce am spus nu este un program politic. Și un alt argument al revenirii mele în politică este hărțuirea mea, iinstituțiile ale statului de abia au așteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechiurile obiceiuri. Vă garantez că voi fi un om politic de opozitie care va fi incomod. Se pare că se adeverește ce am spus: <<Nu am doborât sistemul, ci l-am îngenunchiat>>. Se pare că după ce am plecat de la Cotroceni sistemul și-a revenit. Nu este normal să hăituiești pe cineva doar că așa vrea șeful.”, a mai spus Traian Băsescu.

Dacă nu pot lăsa moştenire un PDL, voi lăsa o mişcare populară“, a conchis fostul șef al statului.

****

Traian Băsescu, fostul șef al statului, se va înscrie, vineri, în partidul pe care l-a creat pe când încă era președintele României.

Anunțul înscrierii sale în partid va fi făcut într-o declarație de presă pe care Traian Băsescu o va susține, vineri, la ora 11:00 la sediul PMP, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Traian Băsescu a mers şi joi la sediul Partidului Mișcarea Populară, însă a refuzat să precizeze când va semna adeziunea la partid. “Până la ora 24.00 este timp“, le-a răspuns fostul preşedinte jurnaliştilor care l-au întrebat dacă se va mai înscrie în PMP până în 10 octombrie, aşa cum a declarat săptămâna trecută.

Surse din PMP susțin că la Congresul din 24 octombrie, care va avea loc la Sala Palatului, Partidul Mişcarea Populară se va redenumi, devenind “Mişcarea Populară”, urmând să-şi schimbe totodată şi sigla și să opteze pentru una asemănătoare celei a Partidului Popularilor Europeni.

Fostul șef al statului declara, în urmă cu o săptămână, că până în 10 octombrie se va înscrie în PMP, menţionând că vrea să creeze “un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziţie” şi că nu neapărat trebuie să fie “autoritatea executivă zero” a formaţiunii.

PMP a fost înfiinţat după alegerile parlamentare din 2012 în condiţiile în care, în martie 2013, preşedintele Traian Băsescu anunţa, pe Facebook, că îşi ia “adio” de la PD şi PDL, precizând că se va dedica unei noi construcţii de dreapta. Anunţul a fost făcut după ce PDL l-a ales pe Vasile Blaga preşedinte, în defavoarea Elenei Udrea. Sub coordonarea acesteia, un grup desprins ulterior din PDL a pus bazele PMP. În prezent, PMP este condus de deputatul Eugen Tomac şi are doar patru parlamentari, amintește Mediafax.

 

 

 

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă