13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechUDMR îi susține pe primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc arestați la...

UDMR îi susține pe primarul și viceprimarul din Miercurea Ciuc arestați la domiciliu

UDMR se declară solidară cu primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, şi cu viceprimarul Szoke Domokos, arestați la domiciliu pentru fapte de corupție, şi protestează faţă de ”hărţuirea” acestora, arătând că are încredere în nevinovăţia lor, informează Mediafax.

Citește și: Viceprimarul din Miercurea Ciuc, Antal Attila, despre acuzaţiile DNA: Sunt o invenţie

”UDMR este solidară cu reprezentații administrației publice locale din municipiul Miercurea Ciuc, Raduly Robert și Szoke Domokos, ambii fiind întotdeauna foarte devotați și dedicați activității pe care o desfășoară în interesul comunității locale. Protestăm față de hărțuirea colegilor noștri, avem încredere în nevinovăția lor, respectiv în faptul că Parchetul va încheia cât mai curând procedura demarată împotriva lor. Contrar zvonurilor apărute în mass-media, DNA nu îi suspectează pe Raduly Robert și Szoke Domokos de luare de mită, de aceea UDMR așteaptă cât mai curând posibil clarificări în acest sens, respectiv consideră că prezumția de nevinovăție este aplicabilă și în cazul colegilor noștri”, arată un comunicat UDMR.

Citește și: Percheziții DNA la Primăria Miercurea Ciuc, într-un dosar de corupție. Primarul și viceprimarul, în vizorul procurorilor

Anchetatorii i-au dus, miercuri, pe primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, și pe viceprimarul Szoke Domokos la audieri, la DNA Structura Centrală, după ce au făcut percheziţii la locuințele acestora și la sediul Primăriei Miercurea Ciuc.

Ulterior, primarul municipiului Miercurea Ciuc a fost reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu şi conflict de interese, iar viceprimarul, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Joi, Tribunalul București a decis ca Raduly Robert Kalman şi Szoke Domokos să fie cercetaţi în arest la domiciliu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă