7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechUDMR: Susținem un guvern tehnocrat

UDMR: Susținem un guvern tehnocrat

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că își vor asuma responsabilitatea politică de a suține un guverm tehnocrat când vor vedea ce program aduce noul Guvern. 

De asemenea, Hunor a precizat că nu UDMR nu a făcut o nominalizare pentru funcția de prim-ministru, dar i-au prezentat președintelui un profil al premierului pe care l-ar dori. 

”Vom susține un guvern tehnocrat, după ce vedem Guvernul. Nu am făcut o nominalizare. Dar profilul pe care noi l-am conturat este unul important. Președintele are niște calități extraordinare, știe să asculte, dar foarte rar îți spune ce crede, până când nu ajunge la o concluzie”, a spus Hunor. 

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, noi consultări la Cotroceni. Ce au declarat UNPR și UDMR

De asemenea, Kelemen Hunor a declarat că nu știe ce propunere va face președintele României.

Președintele Klaus Iohannis are, marți, cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale pentru a desemna un premier. 

Prim-ministrul Victor Ponta a demisionat săptămâna trecută din funcție. Șeful statului a semnat joia trecută decretul prin care a luat act de demisia acestuia. Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...
Ultima oră
Pe aceeași temă