12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechUDMR: Susținem un guvern tehnocrat

UDMR: Susținem un guvern tehnocrat

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că își vor asuma responsabilitatea politică de a suține un guverm tehnocrat când vor vedea ce program aduce noul Guvern. 

De asemenea, Hunor a precizat că nu UDMR nu a făcut o nominalizare pentru funcția de prim-ministru, dar i-au prezentat președintelui un profil al premierului pe care l-ar dori. 

”Vom susține un guvern tehnocrat, după ce vedem Guvernul. Nu am făcut o nominalizare. Dar profilul pe care noi l-am conturat este unul important. Președintele are niște calități extraordinare, știe să asculte, dar foarte rar îți spune ce crede, până când nu ajunge la o concluzie”, a spus Hunor. 

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, noi consultări la Cotroceni. Ce au declarat UNPR și UDMR

De asemenea, Kelemen Hunor a declarat că nu știe ce propunere va face președintele României.

Președintele Klaus Iohannis are, marți, cea de-a doua rundă de consultări cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale pentru a desemna un premier. 

Prim-ministrul Victor Ponta a demisionat săptămâna trecută din funcție. Șeful statului a semnat joia trecută decretul prin care a luat act de demisia acestuia. Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă