15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. UDMR va ieşi de la guvernare. Guvernul Ponta are majoritate în...

VIDEO. UDMR va ieşi de la guvernare. Guvernul Ponta are majoritate în Parlament şi fără UDMR. Avertisment UNPR: „Majoritatea parlamentară stă în noi”

UPDATE 17:23  Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat că Uniunea va vota sau nu proiectul de buget pe anul 2015 în funcţie de răspunsurile la necesităţile societăţii şi ale comunităţii maghiare, spunând că UDMR va avea o contribuţie la pregătirea acestui document,informează Mediafax.

UPDATE 16:53  Uniunea Națională pentru Progresul României precizează, în urma anunțului UDMR legat de ieșirea de la guvernare, că „majoritatea parlamentară stă în UNPR”. "UNPR nu a răsturant niciun guvern. Deocamdată, dorinţa noastră este să generăm un Guvern echilibrat pentru România. Nu suntem o anexă a PSD, suntem un partener al PSD. Cât timp suntem trataţi ca partener, vom fi alături de PSD pentru România. Noi susţinem proiectele pentru România, nu PSD. Când vom vedea că anumite părţi din societate nu vor fi corect susţinute, putem să regândim poziţia noastră politică. Nu suntem un fel de remorcă a vreunui partid. Suntem oameni serioşi care susţin proiectele pentru România. Majoritatea stă în UNPR. Trebuie să vedem care sunt proiectele pe care le propune PSD dar şi ce proiecte propun alte partide. În funcţie de acest lucru se poate discuta şi o majoritate foarte largă", a declarat vicepreşedintele UNPR Cătălin Cherecheş, pentru Știripesurse. "Îl respect pe Vasile Blaga şi cum a gestionat parcursul electoral al PDL şi PNL.Foarte puţine voci susţin ieşirea de la guvernare. UNPR nu a răsturnat niciodată un Guvern. Când domnul Ponta ne va mulţumi pentru colaborare, atunci vom regândi proiectul", a mai declarat Cherecheş.

UPDATE 16:07  Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL,  a declarat joi pentru Mediafax că discuția legată de colaborarea cu UDMR pentru formarea unei noi majorități parlamentare se va purta în momentul în care decizia de ieșire de la guvernare va fi una definitivă, obiectivul fiind înlăturarea actualului guvern. ”Am luat act și mi se pare un gest firesc ținând cont de opțiunea politică pe care electoratul maghiar a avut-o la alegerile prezidențiale. Bănuiesc că această propunere va fi confirmată de forul de conducere al UDMR în 13 decembrie, pentru că orice analiză serioasă în UDMR ducea inevitabil la ieșirea de la guvernare a acestei formațiuni politice”.

UPDATE 16:03  Ludovic Orban, vicepreşedintele PNL: "UDMR arată pisica la PSD! Nu cred că această decizie va fi validată de CRU, ci este folosită ca un instrument de maximalizare a pretenţiilor la negocierile cu PSD", scrie Mediafax.

_ _ _

Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România, a anunţat, după şedinţa Consiliului Permant al Uniunii, că UDMR a decis să iesă de la guvernare, iar decizia urmează să fie validată în ședința CRU din 13 decembrie.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/e9140592cc7a511aafdf2672042d2004/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Kelemen Hunor:  ”Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvenare”, a afirmat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor:  ”Am constatat că şi fără noi Guvernul Ponta are majoritate. Stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona. Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce ştim foarte clar că este de făcut. Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre”.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...
Ultima oră
Pe aceeași temă