8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechUDMR vrea să schimbe modul de a face politică

UDMR vrea să schimbe modul de a face politică

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, înaintea începerii celui de-al 12-lea Congres al Uniunii, că reuniunea se va desfăşura sub semnul reconfigurării modalităţii de a face politică, însă cu păstrarea actualelor valori ale UDMR, informează Mediafax.

“Noi trebuie să fim conştienţi că dacă nu putem face schimbările necesare şi schimbările aşteptate atunci putem fi perdanţi în această perioadă. Nu UDMR, ci clasa politică în general. Oamenii aşteaptă multă sinceritate, trebuie să fim mult mai aproape de oameni, cu mai multă empatie şi dacă reuşim să păstrăm încrederea, să lărgim încredea în UDMR, atunci şi anii care urmează după cei 25 de ani care au trecut vor însemna pentru comunitatea maghiară şi pentru uniune ani de succes, însă acest lucru depinde doar de noi. Reconfigurarea pentru noi înseamnă schimbare de atitudine”, a declarat Kelemen Hunor înaintea începerii congresului care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, de la Cluj-Napoca.

La rândul său, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat că în cadrul Congresului Uniunii vor fi făcute două modificări importante la statutul UDMR, şi anume se va renunţa la funcţia de vicepreşedinte politic, iar secretariatul general se va numi prezidiu executiv.

“Modificările nu vizează schimbarea anumitor persoane, doar că nu vrem să transformăm UDMR într-un partid politic în sensul clasic al cuvântului”, a spus Kovacs Peter.

Potrivit secretarului general al UDMR, Kovacs Peter, vineri, în prima zi a Congresului, vor avea loc prezentarea raportului activității președintelui din cei patru ani de mandat, modificarea Statutului Uniunii, dezbateri politice și alegerea președintelui UDMR, iar în cea de-a doua zi se va modifica Programul politic al UDMR și vor fi adoptate documentele Congresului.

În cadrul lucrărilor Congresului UDMR va avea loc ceremonia de acordare a distincției ”Laleaua de Argint”, înființată cu prilejul aniversării a 25 de ani de existență a UDMR, și care va fi înmânată celor aproximativ 80 de foști și actuali membri din conducerea centrală a Uniunii.

“Un alt moment festiv va fi cel de proiecție, în premieră, a filmului documentar – UDMR – împreună de 25 de ani – care evocă istoria de un sfert de secol a Uniunii, cu contribuția unor naratori emblematici”, a mai arătat Kovacs.

La cel de-al 12-lea Copngres al UDMR sunt prezenţi 770 de delegaţi şi aproximativ 150 de invitaţi, între care lideri politici din Ungaria şi România: preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Uugariei Semjén Zsolt, precum şi alţi politicieni de marcă din România şi străinătate.

Congresul se desfășoară în perioada 17 – 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Singurul candidat pentru funcția de președinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Cele mai citite

“Biblioteca din autobuz”. Unde și când va fi disponibilă noua opțiune din transportul în comun

Veste minunată pentru locuitorii din Târgu Mureș! În Săptămâna Națională a Bibliotecilor, Biblioteca Județeană Mureș vine cu o inițiativă inovatoare - "Biblioteca din autobuz"....

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...
Ultima oră
Pe aceeași temă